Gündem
02 Kas 2023 15:22 Son Güncelleme: 02 Kas 2023 15:24

Bakan Uraloğlu'ndan THY'nin sefer iptalleriyle ilgili açıklama: Siber saldırı gözükmüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY'nin sefer iptalleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, ''Gerekli inceleme yapıldı. Bir siber saldırı gözükmüyor.'' dedi.

Türk Hava Yolları (THY),  dün network alt yapısında yaşanan sorun nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını duyurmuş ardından İstanbul çıkışlı 19.00-22.00 saatleri arasındaki tüm seferlerin iptal edildiğini bildirmişti. THY tarafından konuya ilişkin yapılan son açıklamada ise seferlerin peyderpey süreceğini duyurmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, THY'de yaşanan sefer iptalleriyle ilgili Haber Global'e açıklamada bulundu.

Sorunun altyapıdan kaynaklandığını ifade eden Uraloğlu, "BTK gerekli incelemeleri yaptı, bir siber saldırı gözükmüyor. Tamamen altyapıdan kaynaklanan bir problem. Tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda THY yöneticileri ile çalışıyoruz. Gece boyunca takip ettik. Bütün dünyayı etkiledi. Sadece bir havayolu şirketi operasyonu değil bu. Bizim bayrak taşıyıcımız bir şirket. Her türlü mağduriyet giderilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek."  dedi.