Spor
15 Oca 2024 00:25 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 00:47

Bakan Tunç duyurdu! Skandal gol sevincine soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor maçında attığı golden sonra savaş propagandası yapan Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Jehezkel için "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Antalyaspor, Trabzonspor ile oynanan karşılaşmanın 68. dakikasında attığı golden sonra bileğindeki Gazze işgalini destekleyen yazıyı paylaşan Sagiv Jehezkel’in kadro dışı bırakıldığını duyurdu.

YARGI HAREKETE GEÇTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı İsrail propagandası yapan futbolcuya soruşturma açtığını açıkladı.

Tunç'un X paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in #Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır.

100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

ÖMER ÇELİK: NEFRETİ KÖLESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de X hesabından yaptığı paylaşımda "Nefretin kölesi" ifadesini kullandı.

28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda 7 Ekim 2023 gününe (İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih) dikkat çekilmesi ve davut yıldızının bulunması, sosyal medyada tepki çekti.