Politika
28 Nis 2023 10:40 Son Güncelleme: 28 Nis 2023 10:41

Bakan Soylu’dan ‘14 Mayıs 2023’ çıkışı! ‘Batı'nın siyasi darbe girişimidir…’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi, 14 Mayıs 2023 de, Batı'nın siyasi darbe girişimidir" dedi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul İlim ve Kültür Vakfını ziyaret etti.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimin kolay bir seçim olmadığına işaret eden Soylu, "Bu seçim, herkesin bütün müktesebatını ortaya koyduğu bir seçimdir. Bu seçim, herkesin bütün birikimini ortaya koyduğu bir seçimdir. Onun için bütün birikimimizi ortaya koymalıyız. Ben koymaya çalışıyorum. Hayatımda ne kadar, nereye dokunmuşsam, her birini harekete geçirmeye çalışıyorum. Çünkü bu bizim şahsi meselemiz değildir. Bu sadece bizim memleketimizin meselesi de değildir" diye konuştu.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda da 14 Mayıs’ı "darbe girişimi" olarak niteleyen Soylu "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir... Fatih'te İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nda dostlarla hasbihâl eyledik" ifadelerini kullandı.