Gündem
24 Eki 2023 17:15 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 17:17

Bakan Mehmet Şimşek'in Körfez turu başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikinci Körfez ülkeleri ziyaretine başladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katarlı bakanlar ile Expo Doha 2023 Genel Sekreteri'yle görüştüğünü duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez ülkeleri ziyaret programı kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katarlı bakanlar ile Expo Doha 2023 Genel Sekreteri'yle görüştü. 

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "BAE, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Körfez ülkeleri programımıza başladık. İlk olarak Abu Dabi'de BAE Yatırım Bakanı Sayın Mohamed Hassan Al Suwaidi ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. 2'nci durağımız olan Katar'da Maliye Bakanı Sayın Ali bin Ahmed Al Kuwari ile bir araya geldik. Ardından Expo Doha 2023 Genel Sekreteri Sayın Mohammed Ali Al Khouri ile bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi aldık.

TÜRKİYE MERKEZİNİ ZİYARET
Fuar alanında bulunan ve çok kısa sürede inşa edilen Türkiye Merkezi'ni ziyaret ettik. Çok etkileyici idi. 'Türkiye Yatırım Yüzyılı' kapsamında Katar Büyükelçiliğimiz ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı’nca organize edilen 'Türkiye Your Resilient Partner' programında 200'ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık. Bugün de Riyad'da Future Investment Initiative konferansına katılıyoruz" ifadelerini kullandı.