Gündem
28 Kas 2023 10:14 Son Güncelleme: 28 Kas 2023 10:25

Bakan Koca’nın duyurduğu ihale ‘yabancıya gitmedi’! Yapılan kırım detayı dikkat çekti…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın müjdesini verdiği Adıyaman Çelikhan Acil Durum Hastanesi'nin ihalesi yabancıya gitmedi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye sadece TOKİ eski Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik'in damadının şirketi davet edildi. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihaleye tek başına giren Ahes İnşaat, Adıyaman'da 2 milyar 700 milyonluk deprem konut ihaleleri kazanmıştı. 308 milyonluk ihalede sadece 76 bin liralık kırım yapılması dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımlar Daire Başkanlığı, Adıyaman Çelikhan Acil Durum Hastanesinin ihalesini pazarlık usulüne göre yaptı. 21 B'ye göre yapılan ihaleye merkezi Üsküdar'da bulunan Ahes İnşaat davet edildi. TOKİ eski Başkan Yardımcısı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Özçelik'in  damadı Mücahid Hamza Ekşi'nin şirketi Ahes İnşaat katıldı. İhalenin yaklaşık maliyeti 308 milyon 76 bin TL olarak belirlendi.

REKABET KOŞULLARI OLUŞMADI!

MedyaRadar’ın özel haberine göre rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşen ihaleye katılan tek şirket olan Ahes İnşaat, 76 bin lira gibi düşük bir kırım yaparak 308 milyon TL teklifiyle ihaleyi kazandı. 18 Eylül  2023 tarihinde yapılan ihalenin sözleşmesi 6 Ekim 2023 tarihinde imzalandı.. Şirket, 8 Mart 2024 tarihinde hastaneyi teslim etmeyi taahhüt etti. 300 yataklı Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini de aynı şirket yapmıştı.

2 MİLYAR 700 MİLYONLUK DEPREM KONUT İHALESİ ALDI!

Mücahid Hamza Ekşi'nin şirketi Ahes İnşaat, 6 Şubat'ta medyada gelen büyük depremden sonra TOKİ'nin Adıyaman'da yaptığı toplam 2 milyar 700 milyonluk deprem konut ihalesini kazanmıştı. Şehir hastaneleri, stadyumlar gibi çok sayıda proje yapan Ahes İnşaat'ın Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AK Partili belediyelerden birçok ihale aldığı görüldü. Firmanın en fazla Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ihale alması dikkat çekti. Şu anda Fatih Belediye Başkanı olan Özçelik’in TOKİ Başkan Yardımcısı olduğu dönemde de Ekşi’nin şirketinin aynı kurumdan çok sayıda ihale almıştı.

ŞİRKET SERMAYESİ 50 MİLYON

Üsküdar Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Ahes İnşaat'ın şirket sermayesi 50 milyon TL. 11 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul Ticaret Odasına kaydı yapılan şirketin ortakları Mücahid Hamza Ekşi ile Ebubekir Ekşi'den oluşuyor.