Gündem
06 Eki 2023 19:31 Son Güncelleme: 06 Eki 2023 19:42

Bakan Göktaş duyurdu: 5 milyon lira hesaba yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul’da selden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla 5 milyon TL kaynak aktardıkları duyurdu.

İstanbul’da 28 Eylül günü etkili olan sağanak sele döndü, yüzlerce vatandaş afetten etkilendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı selzedeler için 5 milyon TL kaynak ayırdıklarını duyurdu.

BAKAN GÖKTAŞ DUYURDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için harekete geçti. Bakan Özdemir Göktaş, İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 5 milyon TL’lik bir kaynak aktarıldığını duyurdu. Bakan Göktaş haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

SELZEDELERE 5 MİLYON TL

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“28 Eylül’de İstanbul’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen hanelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 5 milyon TL kaynak aktardık.”

İSTANBUL’U SAĞANAK VURDU

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından megakentte sağanak etkili oldu. Yağışlar Avrupa Yakası’nda yoğun olarak etkili oldu. Bazı yollar göle dönerken, bazı iş yerlerini su bastı. Boğaz çevresinde rüzgar yer yer kuvvetli esti.

İstanbul’da 4 gün boyunca etkisini gösteren sağanak nedeniyle toplam 3 bin 34 ihbara müdahale edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin 449 oersonel ve 2 bin 135 aracı görev yaptı.

Yağışların etkili olduğu dört gün boyunca İtfaiye ekiplerine 130 ihbar, İSKİ'ye 2 bin 745 ihbar, yol bakım ekiplerine 86 ihbar, park ve bahçeler müdürlüğüne ise, 73 ihbar geldiği öğrenildi.