Gündem
05 Mar 2016 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Bahçeli'den Zaman'a kayyum yorumu: Bir fidanın iki dalı yol ayrımına geldi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Zaman'a kayyum atamasıyla ilgili açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, devletin kayyum atamasıyla Zaman gazetesine el koymasına ilişkin olarak, "Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişlerdir. Medyaya gerekli alaka gösterilmeli, ancak yanlış faaliyetleri varsa acımadan üzerine gidilmelidir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları ile birlikte üç milletvekili hakkındaki dokunulmazlık fezlekesine ilişkin olarak, "Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Bazı partilerin teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde faaliyet içinde bulunmalarının ve fezleke hazırlanması ve genel kurula gönderilmesi için MHP’nin bu konuda hassasiyeti göz önünde. Dokunulmazlıkların kaldırılması temel tercihimiz olacaktır.

MHP bu konuda 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır.

Dokunulmazlıkların kaldırılması anayasal bir müessesdir

Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişler. Örtülü ve açık çatışma ortamına girmişler. Yakinen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla kurumların üzerine gidilmesi gerekirken medya alanında önemli çalışmalar yapan kurumların üzerine bu tür kaba davranışlarla gidilmesini ve korku aracı olarak kullanılmasını tasvip etmiyoruz. Medyaya gerekli alaka gösterilmeli, eğer yanlış faaliyetleri varsa acımadan üzerine gidilmelidir.