Gündem
22 Eyl 2010 09:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

BABIALİ'NİN EFSANE RÖPORTAJCISI USTA KALEM MEDYARADAR AİLESİNE KATILDI!

Türk basınının usta kalemi, ünlü röportajcısı artık en yeni söyleşilerini Medyaradar için yapacak!


Babıali'nin en önemli röportaj ustalarından birisi artık Medyaradar Ailesi'nde..

Gazeteci- yazar Yüksel Şengül, bundan sonra en önemli söyleşilerini Medyaradar için gerçekleştirecek..

Babıali'nin büyük ustasına aramıza hoşgeldin diyor, başarılarının devamını diliyoruz..

MEDYARADAR

Yüksel Şengül kimdir?
 
Üsküp’te doğdu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1976’da Milliyet gazetesinin efsane dergisi Hey’de muhabir olarak başladı. Milliyet ve Hey dergisinden sonra Ses ve Hayat dergilerinde görev yaptı. 1985’ten 1998 yılına kadar Hürriyet Dergi Grubu’nun Hafta Sonu Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve editör olarak görev yaptı.
1993-96 yılları arasında HBB Televizyonu’nda ‘Dobra Dobra’ adıyla sohbet programları hazırladı ve sundu. Ardından TGRT’deki ‘Klas’ programında ‘Dobra Dobra’yı sürdürdü. Ayrıca TGRT’de magazin editörlüğüyle program danışmanlığı görevini üstlendi. Geçen yıl Star TV’de Bircan Silan ve Sema Eren’le birlikte hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan ‘Aramızda Kalmasın’ adlı programı hazırlayıp sundu.
‘Konuşanlar Konuşulanlar’ (1989) ve ‘Röportaşlar’ (1993) adlı iki kitabıyla MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) tarafından verilen ‘Yılın Röportajı’, ‘Yılın Haberi’, ‘Meslek Onur Ödülü’ ve pek çok plaketleri bulunmaktadır. 2009 yerel seçimlerinden önce TGRT Haber’de ‘Seçim Yolunda’ adlı bir sohbet programı hazırlayıp sundu.
Halen Hafta Sonu dergisinde editör olarak çalışan Şengül Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir ve sürekli basın kartı sahibidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.