Gündem
22 Eki 2011 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

AZİZ YILDIRIM İSTİFA ETMELİYDİ!

Fenerbahçe Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşma yapan hangi üye tartışmalara neden oldu?

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, yönetim ve denetleme kurulu raporlarının okunmasının ardından, üyeler söz alarak görüşlerini aktardı.

Üyelerden Ergüder, Yüksek Divan Kurulu’nun bu süreçte çok daha fazla katkısı olması gerektiğini belirterek, ’’Şu anda çok duygusalız. Akılcı davranmalıyız. Bu gidişatın sonuçlarının bu koca çınara çok büyük yara açacağı konusunda bir takım şüphelerim var’’ dedi.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ı çok sevdiğini kaydeden Ergüder, ’’Fakat bu süreçte maalesef bizim buradaki yönetim algılama, izleme ve stratejik yaklaşımımızda bir takım sıkıntılar olduğunu görüyorum. Bana göre eğer Ağustos’un başında Sayın Aziz Yıldırım irade gösterip tutuklandıktan sonra Fenerbahçe Kulübü’nden istifa etseydi, bugün ön göreceğimiz olayların hiçbirisi başımıza gelmeyecekti’’ demesi üzerine salondan tepkiler yükseldi.

Selim Ergüder, tepkilere, ’’Şu anda en yüksek organ genel kurul. Peki Fenerbahçe Kulübü’nün üzerinde bir güç var mı?’’ şeklindeki sorusu üzerine bir üye de ’’Taraftar’’ yanıtını verdi. Bunun üzerine, ’’Bravo, onun üstünde başka güç var mı?’’ diyen Ergüder, salondan ses çıkmaması üzerine, ’’Yok. Farkında mısınız, şu anda Aziz başkanı putlaştırıyorsunuz. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü’nün üstüne çıktı’’ ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine ise diğer üyeler Ergüder’e büyük tepki gösterdi. Selim Ergüder, tepkiler üzerine konuşmasını erken bitirerek, kürsüden indi.

Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Ergüder’in konuşmasının ardından, Yüksek Divan Kurulu’nun bu süreçte bu durumdan nasıl çıkılacağı konusunda ve neler yapılacağını dili döndüğünce anlattığını kaydetti.