Gündem
18 Mar 2010 09:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

AYTAÇ DURAK'I YAKAN OLAY! OĞLUNUN TV KANALI İÇİN KİMDEN RİCACI OLDU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinden istifa eden Aytaç Durak'la daha önce de yol ayrımına geldiği ortaya çıktı. Bahçeli hangi talebi üzerine Durak'a 'bize bunlarla gelmeyin' dedi?

Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın MHP’den ’derhal istifa etmesi’ talebiyle ilk kez karşılaşmadığı ortaya çıktı. Durak’ın oğlu Gökhan Durak’a ait olan ve Adana’da yayın yapan yerel Çukurova Tv’nin frekans tahsisiyle ilgili yaşadığı bir sorun karşısında MHP Genel Merkezi’nden aracılık ricasında bulunduğu ve bunu duyan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ’bize bunlarla gelmeyin’ diye uyardığı konuşuluyor.

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar’ın bugünkü köşe yazısında ’Bahçeli’nin Aytaç Durak mesajı’ başlıklı yazıda ortaya çıkan bu tartışma gösteriyor ki Durak’ın MHP’deki rahatsızlığı yeni değilmiş. İşte Tayyar’ın o yazısı;

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, ANAP’la başlayan AK Parti’yle devam eden siyasi serüvenini MHP’de noktaladı. Başka bir ifadeyle, MHP, Aytaç Durak için "son durak" oldu. Yine de büyük konuşmamak lazım, yeni bir partide kendine kapı aralayıp yol açarsa sürpriz sayılmasın. Aytaç Durak bu...

...Bahçeli, bir süredir Durak’tan rahatsızdı. Hatta, başkanın oğlu Gökhan Durak’a ait yerel Çukurova TV’nin frekans sorunu için MHP yönetimini devreye sokma girişimine sert tepki göstermişti.

Mahkeme sonucunu beklemeden RTÜK’ten frekans izni çıkarılmasını isteyen Durak’ın "Bu nasıl iş, MHP’li üye bile bize karşı, bu parti bana neden sahip çıkmıyor" diyerek ayrılabileceği sinyalini vermesi üzerine, Devlet Bey’in "İsterse hemen bırakıp gidebilir, kanunsuz bir işe asla müsaade edemeyiz" dediğini duymuştum.

Bu son yolsuzluk iddiaları üzerine Bahçeli, Durak’ın biletini keserek, hem ahlaken hem siyaseten çok doğru bir karar vermiştir. Bahçeli’nin bu tavrı, daha geniş manada tüm kurumlar için örnek alınmalıdır. Eğer kurumlar yanlış yapanı bünyesinde barındırmazsa, "Bizi yıpratıyorlar" veya "Bana karşı asimetrik psikolojik harekat yürütüyorlar" diye bağırmaya gerek kalmaz.

Şimdi kim kalkıp Devlet Bey’e Aytaç Durak için hesap sorabilir? Çekildi aradan, Durak hesabını mahkemede verecek. Kıssadan hisse..."