Polemik & Kulis
09 Mayıs 2014 13:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

Ayşenur Arslan Ahmet Altan'a fena çaktı! Evet çok alçak, korkak gazeteciler var!(Medyaradar/Özel)

Gazeteci Ayşenur Arslan YÖN Radyo’da yayınlanan YÖN’de Gündem programında yine çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Murat Taylan’ın sorularını yanıtlayan Arslan, Taraf Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Ahmet Altan’ın “ gazeteciliğin yüzde 99’u alçaklıktır sözünü değerlendirdi ve “Evet çok alçak, çok korkak gazeteciler var.” dedi.

YASEMİN ÇONGAR’A YER OLMAZ MI

Murat Taylan : Ahmet Altan " Gazetecilerin yüzde 99’U alçak ve korkak " demişti.Kalan yüzde biri de muhtemelen Altan tek başına dolduruyordur kendi kafasında.

Ayşenur Aslan: Yok canım. Yasemin Çongar 'a orada yer olmaz mı sanıyorsunuz.

Murat Taylan : Başka kimler vardır bu yüzde birde?

Ayşenur Aslan : O yüzde birde kim var bilemiyorum ama Yasemin Çongar'ın olduğu çok net.Çünkü Yasemin Çongar ile birlikte NTV'ye Muhsin Yazıcıoğlu'nun uçağını düşürttüler.

Murat Taylan : Peki karpuz kesecektik diye manşet atan Ahmet Altan, karpuz mevsiminde niye ortaya çıktı? Nerden çıktı? Siz bu "Gazetecilerin yüzde 99’u alçaktır" sözünü nasıl anladınız?

HASAN CEMAL’E SORMAK LAZIM

Ayşenur Aslan :  Oranlarda tahribat yaptığını düşündüm ama söylediği doğru. Ama o gazeteciliği böyle tarif ediyor. Gazeteciliğin yüzde 99’u alçaklık ve korkaklıktır diyor. İfade ve oranlar karışmış. Gazeteciler yerine gazetecilik denilmiş. Evet, çok alçak, çok korkak gazeteciler var. Dahası o gazetecilikle çok can yaktılar . Ama en önemlisi sonra kaçtılar ve kendi yaptıklarının bedelini muhabir, yazı işlerine ödetiyorlar. Yine onlar maaş alamıyorlarmış. Çünkü misyonları bitti. Gazetede kaynak kalmamış. Ahmet Altan’ın neden piyasaya çıktığını da Hasan Cemal'e sormak lazım. Çünkü  Hasan Cemal oldum olası o ekibi ve yaptıklarını çok sever ve taktir eder. Yavuz Baydar , Hasan Cemal bir bağımsız gazeteciler platformu kurdular. Onlar bağımsızsa biz neyiz bilmiyorum.- Orada bir seri konuşma düzenleyeceklermiş hatta ilkini de çok sevdikleri Ahmet Altan'a ayırmışlar. 

MEDYARADAR/ÖZEL