Medya
16 Ağu 2014 11:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Ayşe Arman'dan olay röportaj; Bir gay’in askerlik anıları!

"Bir gay’in askerlik anıları: Güneşli havalarda, 50 faktör güneş kremi sürüyordum" başlığı ile askerden yeni dönen bir eşcinsel ile röportaj yapan Ayşe Arman bombayı patlattı.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, TÜBİTAK ödüllü bir matematikçi olan ve eşcinsel olduğu halde askere giden "Kaan Arter" ile askerde yaşadıklarını konuştu.

Arter röportajda, "Güneşli havalarda, çıkarıp 50 faktör güneş kremimi sürüyordum mesela. Cildim perişan olmasın istiyordum" dedi.
Ayşe Arman'ın Hürriyet'te "Bir gay'in askerlik anıları: Güneşli havalarda, 50 faktör güneş kremi sürüyordum" başlığıyla yayımlanan söyleşisinin girişinde Arter ile tanışmasını da şöyle anlattı:

EŞCİNSELİM, ASKERDEN YENİ GELDİM, İLGİLENİR MİSİNİZ?

"Eşcinselim ve askerden yeni geldim. Siz bugüne kadar, gay'lerin, eşcinsellerin, trans bireylerin askere gitmemek için neler yaptığıyla ilgili röportajlar yayımladınız. Ben de neden gittiğimi ve orada nelerle karşılaştığımı anlatmak istiyorum. İlgilenir misiniz?"
Hemen aradım, buluştuk.
Kaan Arter, gerçekten sıkı bir adam. Eğitimli, bilgili. Çok içten ve samimi. Bir de zeki. TÜBİTAK ödüllü bir matematikçi.

ASKERDE ZİYARETE GELEN SEVGİLİSİYLE NASIL SEVİŞTİ?
Öğretmenliğe devam ettiği için fotoğraflarda yüzünü gizledi.
Kaan Arter, blogu olan, eşcinsellik hakkında yazıp çizen biri.
Çok cesur yazıları var. Askerde onu ziyarete gelen sevgilisiyle nasıl seviştiğini de anlatıyor, çarşı izninde, bir kafenin tuvaletinde.
Ama bayağılaşmadan...
Ona matematik ve yazı hayatında başarılar diliyorum.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız