Gündem
07 Eki 2018 15:21 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:54

Aylar önce söylemişti! Cemal Kaşıkçı'nın başını o sözler mi yaktı?

Suudi Arabistan'da iktidarın el değiştirmesiyle birlikte rejime muhalif kimliğiyle tanınan The Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'dan geçtiğimiz salı gününden beri haber alınamıyor

Timetürk yazarı Fahrettin Dede, bugünkü "Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile en son ne konuştum?" başlıklı yazısında Kaşıkçı ile son görüşmelerini yazdı.

İşte yazıdan dikkat çeken bölümler:

" 10-15 dakikalık kısa görüşmede Kaşıkçı'ya Türkiye'nin tüm iyi niyetine rağmen Suudi Arabistan'da izlenen Türkiye karşıtı politikanın sebebini sorduğumda “Türkiye son derece mantıklı bir siyaset güdüyor. Suudi Arabistan'ın kendisine karşı izlediği politikaları bilmesine ve yakından takip etmesine rağmen Suudi Arabistan'ı karşısına almıyor. Buna karşılık Suudi Arabistan, Türkiye karşıtı siyasetini her geçen gün artırıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

“YALNIZCA TÜRKLER...”

Kaşıkçı, “Suudi Arabistan, Türkiye'ye karşı soğuk savaşa liderlik ediyor ama Türkiye, kendisiyle ittifak kurabileceği tek ülke... Suriye'den İran'ı ancak Türkiye ile birlikte çıkarabilir. Suudi Arabistan, Türkiye ile yakınlaşmalı ve Türkiye ile bir araya gelmeli. Ve kendisini başarısızlığa götüren proje ve planlarını acilen terk etmeli. Yalnızca Türkler, olumlu bir vizyona sahipler...” demişti.

Kaşıkçı, o görüşmemizde, Muhammed bin Selman'ın şahsında Suudi Arabistan'ın İsrail ile 'kur yapması'na karşı olduğunu açıkça dile getirip Suudi Arabistan'ın günün sonunda zarara uğrayacağını söylemişti."