Gündem
08 Mayıs 2011 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

AYDINLIK'LA 2 YILDIR HESAPLAŞMAYI BEKLİYOR! SABAH, AYDINLIK'I REMZİ GÜR'LE VURDU!

Sabah Gazetesi, dün Aydınlık'ta yer alan "Kara listedeki banka Çalık'ın çıktı" haberine bugün Remzi Gür'ün haber kavgası ile karşılık verdi.

Ramsey firmasının sahibi işadamı Remzi Gür, bin 162’nci nüshasında yayımlanan "Remzi Gür, Tayyip’in Gizli Kasası" başlıklı haber için Aydınlık dergisine açtığı davanın sonuçlanmasını 2 yıldır bekliyor. Gür, açtığı davada dergi ve yöneticilerinden 30 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. 27 Ekim 2009’da mahkemeye verdiği dava dilekçesinde dergide yayınlanan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirten Gür’ün avukatı Abdullah Buladı, "Bir ülkenin Başbakanı’nın bir işadamından para istemesi gibi dergide yer alan asılsız beyanlar, yorumlar tamamen iftiradır. Dergi ve yöneticileri hakkında ayrıca özel hayatın gizliliğini ihlal ve hakaretten dava açılmıştır. Yargılama sonunda mahkemeniz tarafından verilecek kararın, Türkiye çapında yayın yapan bir gazetede yayımlanmasını talep ediyoruz" dedi. Dlekçede olay şöyle anlatıldı:

’İFTİRADAN İBARET’ "

Aydınlık Dergisi’nin 25 Ekim 2009 tarihli bin 162 sayılı nüshasında ’Remzi Gür, Tayyip’in Gizli Kasası ve 117 milyon dolarlık kıyak’ başlıklarıyla bir haber yayımlandı. Derginin kapak sayfasından verilen ve 4’üncü ve 5’inci sayfalarında devam eden haberde, işadamı Remzi Gür hakkında asılsız iftiralar ile kişilik haklarına saldırıda bulunuldu." Haberde iddia olunanın aksine Ramsey markasının doğuşunun 2000 yılından çok öncesine dayandığını belirten Buladı, "Derginin haberinde müvekkilim hakkında asılsız iddialar yer almıştır. Haberde müvekkilimin Ankara 10.Ağır Ceza Mahkemesi’nden ceza aldığı ve sabıkası bulunan birisi olduğu iddia edilmiştir. Müvekkilimin adli sicil kaydı yoktur ve adı geçen mahkemeden ceza yoluna gidilmemiştir" dedi. Dergi haberindeki iddiaların yoruma dayalı, iftiradan ibaret olduğunu anlatan Buladı, şöyle dedi: "Bu haber, müvekkilimin kişilik haklarına açık bir saldırıdır. Davalılardan Zahide Ruhsar Şenoğlu derginin sorumlu yazı işleri müdürü, Güney Reklamcılık ve Matbaacılık şirketi de derginin sahibidir. Dergide yer alan, bir ülkenin Başbakanı’nın bir işadamıyla telefonda görüşerek para istediği iddiaları da iftiradır. Müvekkilimin telefon görüşmesi yaptığı sırada Recep Tayyip Erdoğan Başbakan değildir. Bununla ilgili bu dergi ve yöneticileri hakkında özel hayatın gizliliğini ihlâl ve hakaretten önce suç duyurusunda bulunulmuş, ardından ceza davası açılmıştır. 30 bin liralık manevi tazminatın yanı sıra yargılama sonunda mahkemenizin vereceği kararın Türkiye çapında yayın yapan bir gazetede yayımlanmasını talep ediyoruz."

Sabah