Gündem
08 Eyl 2017 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Aydın Doğan’ın hayatı kitap oluyor! Can Dündar bırakmıştı, hangi köşe yazarı tamamladı?(Medyaradar/Özel)

Ünlü medya patronu Aydın Doğan’ın hayatı kitap oluyor. Doğan’ın da onayından geçen kitabı oldukça yakından tanıdığımız bir isim kaleme aldı.

Doğan Holding’in Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın hayatı nihayet kitap oluyor. 1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni daha sonraki yıllarda ise Hürriyet’i alarak basın dünyasında önemli bir güç olan Aydın Doğan’ın hayatını yazmak için daha önce birçok gazeteci talip olmuştu.

CAN DÜNDAR’A YAZDIRMADI

Kitap için en son MİT TIR’ları davasında hapis cezasına çarptırılan ve şu anda Almanya’da kaçak durumda bulunan Can Dündar devreye girmişti. Uzun bir süre kitap için çalışan Dündar, bu olaylar patlak verince Aydın Doğan’ın isteğiyle kitap çalışmasından vazgeçmişti. Firari gazeteci o dönem sık sık Bodrum’a gidip bizzat Aydın Doğan’ın ağzından çocukluğundan bugüne kadar olan hayat hikayesini dinliyordu.

İŞTE KİTABI YAZAN O İSİM

Doğan’ın hayatını anlatan bu kitabı tamamlayıp raflara koymak ise kamuoyunun yakından tanıdığı bir başka isme düştü. Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; uzun süredir beklenen kitabı Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni olan ve hala gazetede köşe yazarlığını sürdüren Ertuğrul Özkök kaleme aldı. Aydın Doğan’ı yakinen tanıyan Özkök, kitapta ünlü medya patronun çocukluğundan gençliğine, evliliğinden medya sektörüne girişine kadar daha önce hiç ortaya çıkmamış bilgileri yazdı.

Kitabın önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alması bekleniyor.