Gündem
17 Oca 2013 21:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

AYDIN DOĞAN BİRAND'IN ANİ KAYBINI TRT HABER'DE YORUMLADI

DYH Onursal Başkanı Aydın Doğan, Birand'ın ölümünün ardından TRT'ye çarpıcı açıklamalar yaptı..

Doğan Yayın Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mehmet Ali Birand'ın ölümünün ardından TRT'ye çarpıcı açıklamalar yaptı..

TRT Haber'e telefonla bağlanan Aydın Doğan şunları söyledi :

"Rahmetli Mehmet Ali benim çok değerli bir arkadaşımdı. 35 yıla yakın bir süre kısa bir süre hariç beraber çaılştık. Yakın çalıştık. Bende zaman zaman yöneticilik yaptı. Yeri kolay kolay doldurulmayacak bir gazeteciydi bir haberciydi. Ciddi bir haberciydi. Haber yapmak için alamayacağı hiç bir risk yoktu. Eğer ciddi bir haber önemli bir haber varsa orda her türlü riski alırdı. Hayatı pahasına olsa mutlaka haberin peşinde koşardı. Büyük bir ustayı kaybettik. Bana göre Türk basını ve Türk habercileri Mehmet Ali'yi hep örnek alacaklar.

Izdırabım büyük. Ölümü çok ani oldu. Bu kadar ani beklemiyorduk. Nur içinde yatsın. Söyleyebileceğim bütün ailesine Doğan gurubu çalışanlarına başsağlığı diliyorum. Emir yüksek yerden geldi. Yapabileceğimiz bir şey yoktu. Dualarımız Mehmet Ali'ye üzgünüm bunu belirtmek istedim.

Mehmet Ali çok güvendiğim bir arkadaştı. Şunu da söyleyeyim TRT'de Demirkırat Dizisini yaptığı zaman Milliyet Gazetesi'yle onun bir takım masraflarını müşterek yapmıştık. Çok günler uyumadığını biliyorum. Müthiş bir eser meydana getirmişti. Hala ben Demirkırat Dizisini onun gibi bir çok dizisini belgeselini izlerim. Yerini dolduramayız. Mehmet Ali için günlerce konuşup kitaplar yazabilirim. Üzüntüm büyük. Nur içinde yatsın diyorum. Söyleyebileceğim fazla bir şey yoktur.

28 Şubat döneminde bir süre bizden ayrılmıştı. Sonra o dönemde tekrar ayrıldı. Biz kendisini çağırdık geldi. Çok yakın çalıştık. 2 gün evvel bir vesileyle tartıştık ''Aramızda öpüşelim de barışalım'' dedi. Ben ''Öpüşmüyorum küstüm'' dedi. ''Küsemezsin'' dedi. Böylece ayrıldı."