Gündem
14 Kas 2016 13:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Avukatlar Cumhuriyet gazetesine destek için yürüdü!

Aralarında Cumhuriyet gazetesinin avukatlarının da bulunduğu bir grup hukukçu, cübbeleri ve ellerinde Cumhuriyet gazeteleri ile Çağlayan Adliyesi'nden Şişli'deki Cumhuriyet binasına yürüdü.

Cumhuriyet gazetesi avukatları ve onlara destek veren bazı hukukçular İstanbul Çağlayan'da bulunan Adalet Sarayında bir araya gelerek gazete yöneticilerinin tutukluluğuna itiraz edeceklerini belirterek açıklama yaptı.

Avukatlar adına açıklama yapan Bahri Belen, “Hukuk mücadelemiz sürecek. Buradan gazete önüne giderek arkadaşlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

"Cumhuriyet Onurumuzdur" ve "Avukatlara Özgürlük" sloganıyla toplanan hukukçular, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklamalara itiraz dilekçesi verip cübbeleri ve ellerinde Cumhuriyet gazeteleri ile Şişli'deki gazete binasına yürüdü.

İTİRAZ DİLEKÇELERİNİ SUNDUK

Gazetenin önünde avukatlar adına açıklama yapan Avukat Bahri Belen, "Tutuklanan arkadaşlarımızla ilgili bugün itiraz dilekçelerimizi sunduk. Verilen tutuklama kararlarının gerekçelerini gördüğünüzde, gazeteci arkadaşların ifadelerine baktığınızda bu güne kadar belki de 12 Eylül döneminde göremediğimiz kadar gerekçesiz, yasa dışı bir yargılama yapıldığını görmekteyiz" dedi.

AYDIN ENGİN: HUKUK ARIYORUZ, BULAMIYORUZ

Cumhuriyet operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan yazarımız Aydın Engin, avukatların protestosu sırasında yaptığı açıklamada, "Hukukçuları bulmakta zorlanmıyoruz, ama hukuk arıyoruz bulamıyoruz" diye konuştu.