Gündem
27 Mar 2012 21:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

AVRUPA PARLAMENTOSU AHMET ŞIK'I BRÜKSEL'E DAVET ETTİ!

İki hafta önce Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık, Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından Brüksel'e davet edildi

Ahmet Şık’ın avukatı Akın Atalay, “Müvekkilim Şık tahliye edilirken mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı gibi herhangi bir adli kontrol tedbir kararını almadı” şeklinde konuştu. ABHaber’e göre, AP' de Türkiye'deki gazetecilere yönelik davaları izlemek için kurulan Ad Hoc Delegasyonu ve AP Liberal Grubu, Ahmet Şık'ı Brüksel'e davet etti. Şık’ın yarın Brüksel'de Ad-Hoc Delegasyonu üyeleriyle bulaşacağı bildirildi. Ahmet Şık’ın avukatı da ANKA’ya yaptığı açıklamada da “Müvekkilim tahliye edilirken mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı gibi herhangi bir adli kontrol tedbir kararını almadı” dedi.

AP Liberal Grubunca yapılan açıklamada “Ahmet Şık, Çarşamba günü düzenlenecek özel bir açık oturum sırasında AP üyelerini Türkiye’deki durum konusunda bilgilendirecek. Basın, oturumu izlemeye davetlidir” denildi. Şık’ın bir yıl önce tutuklanan 7 gazeteden biri olduğuna dikkat çekilirken bu adımın yaygın bir biçimde “siyasi” olduğu gerekçesiyle kınandığı vurgulanan açıklamada “Sayın Şık, Türkiye içerisindeki insan hakları ihlalleri ve siyasi gelişmelere ilişkin haberleri ile tanınıyor” ifadeleri de kullanıldı. Açıklamada ayrıca Türkiye’de halen 100 kadar gazetecinin cezaevinde bulunduğu, bu sayının “dünyanın en yüksek sayılarından biri olduğu” belirtilirken Türk hükümetinin gazetecilerin yazdıklarından dolayı tutuklanmadıklarını söylediği de kaydedildi.

Bu arada, ABHaber, Ad Hoc Delegasyonu Başkanı Sajjad Karim, Türk gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'ın serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti daha önce yaptığı yazılı açıklamayla dile getirdiğini anımsattı. AP Ad-Hoc delegasyonu şu isimlerden oluşuyor: Michael Cashman (İngiliz-Sosyalist), Helene Flautre (Fransız-Yeşil), Sajjad Karim (İngiliz-ECR Grubu), Ria Oomen-Ruijten (Hollandalı-Hıristiyan Demokrat ve Türkiye Raportörü) ve Jaroslaw Walesa (Polonyalı-Hıristiyan Demokrat ). Ancak Walesa'nın bazı nedenlerden dolayı katılamadığı gruba geçici olarak Barbara Matera dahil oldu. (ANKA)