Medya
09 Mayıs 2008 20:23 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:05

AVRUPA HÜRRİYET'TE BÜYÜK SKANDAL!..GAZETENİN 23 YAŞINDAKİ BAŞYAZARI İNTİHALDEN YAKALANDI!..

Avrupa Hürriyet'in Almanca Young Hurriyet adlı gençlik ekinde haber müdürlüğü ve başyazarlık yapan 23 yaşındaki Gülşah Koç'un yazılarında başkalarına ait çalıntı metinleri kullandığı ve bunları kendi metinleri gibi sunduğu ortaya çıktı.

Almanya'nın önde gelen ciddi yayın kuruluşlarından Frankfurter Allgemeine Zeitung ve Frankfurter Rundschau adlı gazetelerde yayınlanan haberlerde, Gülşah Koç ağır bir dille eleştirildi. 


Hiçbir mesleki tecrübesi ve birikimi olmamasına rağmen, haber müdürlüğü ve başyazarlık görevine getirilen Gülşah Koç'un çeşitli internet sitelerinden kopyaladığı yazıların altına kendi adını yazdığı ortaya çıktı.


Gülşah Koç'un karıncalardaki işbirliğinden, kültürel çeşitliliğe, mutluluğun sırrından, çalışan kadınların sorunlarına kadar oldukça geniş bir yelpazede yazılar yazdığını gözlemleyen Alman gazeteciler, bu yazıların başka kaynaklardan "copy-paste" tekniğiyle çalındığını ve kullandığını kaydediyorlar.

İşin ilginç yanı, Fontäne adlı yine Türkler tarafından çıkarılan ve bilim ve İslam konularını işleyen dergiden de bol bol alıntı yapıldığını belirleyen Alman gazeteciler, bazen kendi değerlendirmesine varıncaya kadar çalıntı yazılar yayınlandığını ifade ediyorlar.

Gülşah Koç´un yazılarında Bravo isimli gençlik dergisinden Fontäne isimli yine Türkler tarafından çıkarılan Almanca dergiye, Die Welt´ten, Frankfurter Rundschau (FR) gazetesine kadar çok değişik yayın organlarından metinleri çaldığı ve kendi köşesinde kendi düşünce ve değerlendirmeleri imiş gibi kullandığı belirlendi. Konuyla ilgili olarak görüşü sorulan Gülşah Koç´un ise, "Bu bir facia, çok kötü bir hata. Yaptığım işin bu kadar kötü olduğunun şuurunda değildim. Bu işte kendim için başarı çıtasını yüksek tuttum, ancak köşe yazarlığı işi için yeterince hazırlık ve eğitim fırsatım olmadı" dediği ve bundan sonraki yazılarını ise kendisinin yazacağı sözünü verdiği kaydedildi. www.gasteci.com