Televizyon
17 Ara 2010 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

ATV'NİN HANGİ DİZİSİ ÖĞRETİM ELEMANLARI TARAFINDAN KINANDI?

Dizide ''görgüsüz, terbiyesiz ve maganda'' profili çizen bir dizi karakterinin diplomasında, üniversitenin adı ve ambleminin kullanılması kınandı.

VÜNİDER'den yapılan yazılı açıklamada, bir özel televizyon kanalında, 11 Aralık 2010 günü yayımlanan ''Yahşi Cazibe'' dizisinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin adı ve ambleminin kullanıldığı bazı sahnelerin yer aldığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
       
''Söz konusu sahnelerde, 'görgüsüz, terbiyesiz ve maganda' profili çizen bir dizi karakteri, üniversite diplomasını makamında duvara astırmaktadır. Duvara astırılan diplomanın üzerinde 'T.C. Yerköy Yüzüncü Yıl Üniversitesi' yazmakta ve üniversitemizin 'Van Gölü' resimli amblemi yer almaktadır. Bu negatif çağrışımın nedeni anlaşılmamıştır. Eğer tasarlanan tiplemenin üniversite mezunu olduğuna vurgu yapılmak isteniyorsa hayali bir üniversite adı bulunabilirdi. Bu sahneyi tasarlayanlar, izleyicinin üniversitemiz hakkında edineceği olumsuz imajı hiç akla getirmemiş görünmektedir. Kötü bir imajın, mezunlarımızın meslek yaşamlarında karşılaşacakları zorlukları arttırabileceği hiç düşünülmemiş midir?''
       
1982 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin  kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 100. yılı şerefine bu adı aldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
       
''Böyle bir sahnenin, onun adını da zedeler nitelikte olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl 28. kuruluş yılını kutlayan üniversitemiz, ülkemizin sayılı yükseköğretim kurumları arasında yer almaktadır. Üniversitemiz, sayıları 13 bini bulan öğrencisi, 1500'ü bulan öğretim elemanı kadrosu ve bir o kadar idari personeliyle ülkemizin en doğusunda bilim, sanat ve eğitim üretmektedir. Öğretim üyeleri, yaptıkları çalışmalarla uluslararası çapta başarılar elde etmekte, ödül üzerine ödül kazanmaktadır. Sporcularımız, bölgelerini ve ülkelerini temsil ettikleri karşılaşmalarda üstün dereceler elde etmektedir. Üniversitemiz, son yıllarda üretilen bilimsel yayınlar nedeniyle ülkemizin ve dünyanın belli başlı eğitim kurumları arasına girmiştir.
       
YYÜ mezunlarının hiçbir zaman görgüsüz, terbiyesiz ya da maganda olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanan açıklamada, yönetimi, öğretim elemanları, idari kadrosu ve ayrıca öğrencileri ile birlikte Yüzüncü Yıl Üniversitesini hor gören bu tür yayınları VÜNİDER'in esefle karşıladığı ifade edildi.
       
Açıklamada, bu konuda girişimde bulunması için Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü, Yüksek Öğrenim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve RTÜK göreve çağrıldı.
ETİKETLER
#yahşi cazibe