Gündem
21 Eyl 2013 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

ATİLLA SERTEL; 'GAZETECİLER OLARAK SAVAŞA HAYIR DİYORUZ!'

TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, "Biz gazeteciler, 'savaşa hayır' diyen insanlarız" dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, "Biz gazeteciler, 'savaşa hayır' diyen insanlarız" dedi.  
 
Sertel, Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türk Medyasının Bugünü" konulu panelde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in, Türkiye'deki bütün coğrafyaya gönül yüreğini açan insanlarının, kente gelen herkesi sarıp sarmalayan, kardeşlik türkülerini ve dayanışma kültürünü yaşatan bir kent olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Bunun çok uzun yıllar böyle süreceğini ifade eden Sertel, Eskişehir'in hangi açıdan bakılırsa bakılsın sınıfı geçmiş bir kent olduğunu dile getirdi.

Sertel, "Bizim duruşumuz, 'yurtta sulh, cihanda sulh' duruşudur. Bizim ülkemize saldırı, işgal olmadıkça Türkiye'de yaşayan insanlar, tarihin hiçbir döneminde savaştan yana olmamıştır, olmayacaktır. Hele biz gazeteciler, 'savaşa hayır' diyen insanlarız" diye konuştu.

Ayşenur Arslan ile Nedim Şener'in de konuşmacı olduğu panele, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Gazeteciler Cemiyetleri Vakfı Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, gazeteciler ile vatandaşlar katıldı.