Dünya
15 Kas 2023 08:28 Son Güncelleme: 15 Kas 2023 09:24

Atatürk'e hakaret eden Kuveytli yazara hapis cezası!

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’in Türkiye ve büyükelçiliklerin girişimiyle yakalandığı öğrenildi. Provokatör yazarın hapis cezası aldığı bildirildi.

Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih isimli Kuveytli bir yazar, Trabzon’da bir Türk vatandaşının iddiaya göre Arap turiste yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan paylaşımlar yapmıştı.

Odatv'nin haberine göre; Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’e yönelik tepkiler yükselmişti.

ALİ YERLİKAYA'YI TEHDİT ETMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretler yağdıran Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, bu sefer de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya küfürler yağdırıp tehdit etmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımına cevap yazan Kuveytli yazar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yani benim adım Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri. Biz ırkçılığı, bir Kuveyt vatandaşına saldırınızı kınıyoruz, siz ise dinimize, Peygamberimize, devletimize, şeyhlerimize hakaret ediyorsunuz, İçişleri Bakanı olduğunuz için sizden korkacağımı mı sanıyorsunuz? Ayakkabımı ağzına sokarsan kişisel bilgilerini ifşa ederek sana dava açarım, seni barbar p*ç”

TUTUKLANDI

Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri, soruşturma kapsamında 21 gün hapis cezasına çarptırıldı ve Kuveyt ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vermekle suçlandı.