Gündem
02 Ağu 2023 00:11 Son Güncelleme: 02 Ağu 2023 00:19

Atatürk dizisi için bizzat devreye girdiler! Ermeni lobisi iddiaları gündemdeydi

Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmesine ilişkin gazeteci Candaş Tolga Işık açıklamada bulundu. Işık Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece dahil olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz sene Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, skandal bir karara imza attı. Daha önce 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçti.

Çok tartışmalı Disney kararı hakkında gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin Disney'in yarın açıklama yapacağını belirten ışık, "Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu." dedi.

Işık, "Atatürk dizisiyle ilgili Ermeni Diasporası'nın her zamanki dezenformasyonlarından biri dönüyor. Yalan diasporası kendine yontmaya çalışıyor ama Disney'in kararında etkileri sıfır! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın sürece bizzat müdahil oldu. Yarın Disney bir açıklama yapacak" diye yazdı.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Disney'in yayın kararı sonrası AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek ‘Atatürk’ dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir. Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir.

Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın. Disney Plus, Ermeni lobisine boyun mu eğdi: Atatürk dizisiyle ilgili dikkat çeken iddia"