Magazin
16 Mayıs 2010 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

ASKERE GİDECEK Mİ YOKSA... ŞAHAN'DAN ASKERLİK AÇIKLAMASI!..

Şahan Gökbakar, fazla kiloları nedeniyle önceki gün Gümüşsuyu Askeri Hastane'den askerliğe elverişsiz raporu aldığını doğrulayarak şu açıklamayı yaptı.

'Bir süredir Bahcesehir Üniversitesi öğrencisi olarak, tiyatro bölümünde master yapmaktaydim. Master yapma nedenim okumaya olan büyük ilgim degil, hayatımda oyunculuk konusunda bana bildiğim bütün refleksleri kazandiran ve Bilkent Üniversitesi'nde okurken 3 yıl boyunca çalıştığım Gürcü rejisör Zurab Sikharulidze' nin bu üniversitede göreve başlaması ve onunla vakit gecirmeye duyduğum özlemdir. Doğal olarak askerlik görevim öğrenimim nedeniyle tecil ediliyordu. Masterim 2010 subat ayı sonunda tezimi verememem noktasında okulla ilişigim kesilmek suretiyle sona erdi. Biliyorsunuz her master programi tezle biter. Ancak tembellikten tezimide tamamlayamadim ve okuldan atıldım. Dolayısıyla 2010 subat sonuna kadar olan askerlik tecilimde sona erdi. Bu nokta itibariyle her Turk vatandaşı gibi askerlik görevimi yapmak için askerlik subesine basvurdum. Beni muayeneye yolladılar. Gittigim muayene sonucu heyetin karsına cıktım.boyumu ve kilomu ölçtüler. Boyum 1.84
kilom 135 çikti. TSK sağlık yeteneği yönetmeliğinde belirlenmiş boy ve kilo endeksinde saptanan değerlere uyum sağlamadığımı belirttiler ve askerliğe elverişli olmadığım kararını verdiler. Bütün bu süreçte normal bir vatandaşa nasıl davranıldıysa bana da aynı şekilde davranılmıştır. Benim için farklı ve özel bir süreç işlememiştir.İşleyemez. Yani meslek hayatımda yakaladığım başarılar sonucunda bana karşı olan büyük sevgiyi kullanılıp bana herkesten farklı bir çıkar sağlanmışlığı yoktur.Türkiyenin en ciddi kurumlarından biridir TSK. Zaten TSK'da de siz ünlüymüşsünüz, komikmişsiniz falan bunların hiçbir önemi olmadığını gözlerimle görüp bizzat da yaşadım :) Hastanede de benim gibi veya baska problemler nedeniyle askerlikten muhaf olan onlarca akadaşımda vardı.Benimle aynı sırada bekleyip heyetin karşısına çıktılar.Kendi isteğimle askerliğimi yapmak için başvurmam dolayısıyla çıkan sonuçta benim yapabileceğim ve sorumluluğumda olan hiçbir konu yoktur.

2006 yılında yani Recep İvedik filmleri ve master programından önce 128 kiloydum. 2006 yılındaki kilom da zaten uygun değildi ve o dönemde de başvursam yine ayni sureç işleyecek ve yine muhaf olacaktim. Dolayısıyla askere gitmemek için kilo almadığımda ortada.

Bu konunun gerçeği bu şekildedir. Ülkemizde askerlik, hassasiyeti fazla bir konu olduğu için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.Bu noktadan itibaren yaptığım bu net açıklamayı temel alarak, bu konuya yaklaşacaksanız da özenli bir yaklaşım beklemekteyim. Maksatlı ve kasıtlı şekilde bu konuyu olduğundan ve samimi  şekilde ki açıklamamdan farklı göstermeye çalışacak ve farklı yönlere çekip polemik yaratmaya ve beni toplumun gözünde olduğumdan farklı bir tarafa çekmeye yönelik durumlar içinde olacaklara karşı tüm hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağımıda belirtmek isterim.

Şahan Gökbakar

Hürriyet