Gündem
15 Ağu 2010 08:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

"AŞK CİNAYETİNE KURBAN GİTMİŞ OLABİLİR Mİ?" UĞUR MUMCU'NUN AİLESİNE GARİP SORU!

Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu, eve gelen polislerin annesi Güldal Mumcu'ya çok tuhaf bir soru sorduğunu iddia etti

Mumcu’nun Datça’da bir panele katılan kızı Özge Mumcu, 1999’da eve gelen polislerin annesi Güldal Mumcu’ya “Uğur Bey aşk cinayetine kurban gitmiş olabilir mi?” diye sorduğunu belirtti

Edebiyatçılar Derneği ile Datça Belediyesi’nin işbirliğiyle Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen ‘2. Datça Edebiyat Günleri’ etkinlikleri kapsamındaki “Babam Neden Öldürüldü Anne?” konulu panele konuşmacı olarak katılan Özge Mumcu, babasının öldürülmesinden sonra yaşadıklarını anlattı. Panele Özge Mumcu’nun yanı sıra yazar Öner Yağcı ve Cumhuriyet Kitap editörlerinden Ali Bulunmaz da konuşmacı olarak katıldı.

Doğan Öz ve Abdi İpekçi öldürüldüklerinde hayatta olmadığını belirten Özge Mumcu, 1980’lerin sonlarındaki suikastlar sırasında çocuk yaşta olduğunu anlattı. Babasının öldürülmesinden sonra, 1994’te yılında suikast kurbanlarının yakınları olarak bir araya gelerek vakıf kurduklarını kaydeden Mumcu şunları söyledi: “Bu yıl da ‘Toplumsal Destek Platformu’ adı altında, bu ailelerin birçoğu ile bir araya geldik. Meclis’e gittik, duruşmalara katılıyoruz. Birbirimize örümcek ağı ile bağlanmış durumdayız. Suikast kurbanlarının aileleri adeta kendi kültürlerini oluşturdu. Çünkü, bizim kendi yaralarımız, toplumsal yaralarımız var.”

Kurbanların aileleri olarak aralarında konuştuklarını vurgulayan Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çetin Emeç’in eşi bir gün, ‘Bize cinayetten iki gün sonra geldiler, ifademi almadılar. Sizde de böyle mi oldu?’ diye sordu. Bize de 1999’da ‘Umut Operasyonu’ başladığında polis geldi. Anneme, ‘Güldal Hanım, acaba Uğur Bey aşk cinayetine kurban gitmiş olabilir mi?’ diye sordular. Kahve servisi yaparken sinirden gülmeye başladım. Yaşadıklarımız çok sinir bozucu değilmiş gibi, sinirimizi bozmak için devletin, devletin polisinin, devletin organlarının üzerimize gelmişliği de var. Bunlara karşı durmaya çalışıyoruz. Gücümüzün yettiği sürece de duracağız. Platform olarak birlikte hareket ediyor, birbirimizden güç alıyoruz. Birlikte adalet arayışı yolundayız.” Ali Bulunmaz da, “Bugün böyle bir iktidar yaratılabilmesi için bu insanlar öldürüldüler” dedi.