Gündem
04 Mayıs 2010 23:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

"ASILSIZ, MAKSATLI VE GERÇEK DIŞI!" GENELKURMAY TARAF'A SERT ÇIKTI!

Genelkurmay Taraf'ın bugün verdiği Tunceli saldırısı ile ilgili haberi yine yalanladı.

Taraf gazetesinin bugün manşetten verdiği Tunceli Sarıyayla karakolu saldırısı sırasında 'termal kameralar bozuktu' iddialarına Genelkurmay 'tamamen hayali' açıklama ile cevap verdi.

İşte o açıklama:
 
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 30 Nisandaki saldırı ile ilgili bugün basında çıkan haberin ''hayali bir şahsın asılsız ve maksatlı ifadelerine dayandırıldığı ve tamamen gerçek dışı olduğu'' bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''4 Mayıs tarihli günlük basında; Tunceli-Nizamiye Sarıyayla Jandarma Karakolu'na, anılan karakolda daha önce kısa dönem askerlik yapmış ve terhis olmuş bir kişinin yazdığı mektuba atfen, 30 Nisan 2010 tarihinde teröristler tarafından yapılan saldırı eylemi sırasında; termal kameralar ile karakoldaki iki uçaksavar silahından birinin ve yağmurdan ıslanması nedeniyle G-3 piyade tüfeklerinin çalışmadığı, istihbarat raporlarına rağmen karakolun olası saldırılara karşı hazırlıklı olmadığı, karakol silah ve teçhizatının zayıf olduğu yönünde basında haberler yer almıştır.

Haberde yer alan hususların, saldırı anında karakolda dahi olmayan bir hayali şahsın asılsız ve maksatlı ifadelerine dayandırıldığı ve tamamen gerçek dışı olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

TARAF BUGÜN SALDIRI İLE İLGİLİ ÇOK FARKLI BİR İDDİAYI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Termal kameralar çalışıyor muydu
Dört askerin şehit olduğu Sarıyayla Karakolu’ndaki kameraların saldırı günü çalışmadığı öne sürüldü.

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde dört askerin şehit düştüğü karakol baskınıyla ilgili iddialara bir yenisi eklendi. 50 kişilik PKK’lı grubun saldırısına uğrayan Sarıyayla Karakolu’nda daha önce kısa dönem askerlik yapan bir kişinin Taraf’a gönderdiği ihbar mektubunda, karakoldaki termal kameraların çalışmadığı öne sürüldü.

Mektupta karakolla ilgili detaylı bilgiler de yer alıyor. Buna göre Sarıyayla Karakolu, sürekli yağış alan ve sisli olan bir bölgede bulunuyor. Kışın üç ay boyunca herhangi bir aracın bu bölgeye ulaşması imkansız.

Silahlar çalışmıyordu
Mektup şöyle devam ediyor: “Bu karakol, belki elindeki silahlar bakımından Tunceli’nin en fakir karakolu. Silahlar eski, basit bir BTR veya tank bulunmuyor.

Sadece iki uçaksavar var ve Ahmet Eyce kardeşimiz bunun başına geçtiğinde çalışmadığı için şehit düştü. Bunun haricinde iki-üç tane makineli tüfek var ve onlar da içler acısı. Bir de arkadaşların elinde azıcık su görse çalışmayan G3 piyade tüfeği var.

(Bu silahın sürekli yağış alan bir yerde terör önleme görevi olan askerlere verilmesi de manidar. Teröristlerin elinde suda bile çalışan kalaşnikof var.) Ve en önemlisi saldırı istihbaratı alınmasına rağmen karakoldan aldığım bilgiye göre termal kameralar da çalışmıyordu.”

Erdoğan rapor istedi
Ankara’yı da derinden sarsan baskının Başbakan Erdoğan’ı harekete geçirdiği öne sürüldü. Yenişafak gazetesinde dün yayımlanan habere göre Başbakan Erdoğan, Tunceli olayıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan bilgi istedi. Haberde baskından önce PKK’nın telefon hatlarını kestiği de iddia edildi.