Gündem
23 Kas 2011 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

"ARTIK SEN DE BU İŞE KARIŞMA METİNCİĞİM!" MEHMET METİNER'E DERSİM UYARISI!

Başbakan Erdoğan, Dersim belgelerini gösterdi ardından da AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'e seslendi!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında 'Sabiha Gökçen Havalimanı ismi değişsin' diyen Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'e seslendi.
Başbakan Erdoğan, Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Dersim olayları konusunda tarihi bir konuşma yaptı.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu kez Dersim belgeleriyle vurdu. Başbakanlık arşivi ve Necip Fazıl Kısakürek'in kitabından belgelerle Dersim Katliamı konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, katliamı anlatırkan zaman zaman sesi titredi

DEVLET ADINA ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu nereye kaçıyorsun? Bunlardan nasıl sıyrılacaksın. Ben mi özür dileyeceğim, sen mi dileyeceksin? Eğer devlet adına özür dilenecekse, böyle bir literatür varsa ben özür dilerim, diliyorum" dedi ve şöyle devam etti:

"Ancak CHP adına, CHP zihniyeti adına özür dilemesi gereken varsa, şu anda güya yeni CHP'nin genel başkanıyım diyorsun ya. Onur duyuyorum diyorsun ya hadi onurunu kurtar bakalım."

'SEN ARTIK BUNA KARIŞMA MEHMETÇİĞİM'
Erdoğan, konuşmasının bir yerinde AK Parti vekili Metiner'e dönerek 'Artık sen de bu işe karışma Mehmetçiğim' dedi.