Televizyon
18 Mar 2014 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Arınç, TRT spikerinin "yavru muhalefet" gafını savundu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT’de Ana Haber Bülteni’nde bir spikerin kullandığı “yavru muhalefet” ifadesine ilişkin, “dil sürçmesi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 25 Ocak 2014 tarihinde TRT spikerinin Ana Haber Bülteni sunuşu sırasında “Evet, ana muhalefetten sonra yavru muhalefete geçelim” ifadesini kullandığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Soru önergesini TRT Genel Müdürlüğünden alınan bilgi notuyla yanıtlayan Arınç, “Haber metinlerinde yer almadığı halde, haber bültenini sunan spikerin dil sürçmesinden kaynaklandığı anlaşılan ifade hakkında kurumda soruşturma başlatılmıştır. İrticalen gerçekleştiği anlaşılan bu hususla ilgili olarak anılan spiker kamuoyundan özür dilemiştir” dedi.

Söz konusu spikerin yayınlarda bir daha böylesi münferit bir olayın yaşanmaması ve bu tarz ifadelerin tekrarlanmaması hususunda ciddi bir biçimde uyarıldığını ve tedbiren ses spikerliği nöbetine alındığını ifade eden Arınç, “Birçok yayın kuruluşunda olduğu gibi canlı yayınlanan programlara anında müdahale etme imkanı teknik olarak mümkün bulunmamaktadır” dedi.