Televizyon
10 Tem 2010 18:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

ARINÇ: ''TRT GENEL MÜDÜRÜNÜ TAKDİR ETMEK LAZIM''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahni'i neden övdü?

TRT yayınlarından bir vatandaş olarak memnun olup olmadığının sorulması üzerine Arınç, tüm TRT kanallarını ekranda yan yana izlediğini belirterek, ''Bir defa beğeniyorum. Şu açıdan. TRT, Kanal 24 gibi bir TV kanalı değil, CNN gibi değil, işte Kanal D gibi değil. Kendisine kanunla verilen kamu yayıncılığı görevini yerine getiriyor'' diye konuştu.

TRT'nin daha önce protokol yayıncılığı yaptığını anlatan Arınç, şöyle konuştu:

''TRT iki sene önce çıkan kanunuyla yeni dinamik bir yapıya kavuşturuldu. Elindeki 10 binden fazla personeli çok iyi çalıştıracak çok dinamik bir yönetime kavuştu. Sayın genel müdürü bu konuda takdir etmek lazım. Bulunduğu geçmiş görevlerinde hep başarılı olmuş bir insandır. Sayın İbrahim Şahin, benim Türkiye'de görebildiğim en başarılı bürokratlardan biridir. Cesurdur, iyi bir yönetme kabiliyetine sahiptir, iyi bir planlamacıdır. Böyle bir arkadaşımız elindeki personeli, kendi alanında başarılı hale getirmek için var gücüyle çalışıyor. Birileri bundan memnun değil. İçerdeki sendikası memnun değil, içerde yan gelip yatmaya alışmış varsa üç beş kişi onlar memnun değil, onlarla bağlantılı olanlar varsa onlar memnun değil...''

Arınç, TRT eğitim kanalı açılacağını, arkasından da son kanal olarak İngilizce kanal düşündüklerini belirterek, ''Çünkü artık bu kadar kanalın maksada kafi geldiğini görüyorum'' dedi.