Spor
27 Eyl 2023 19:18 Son Güncelleme: 27 Eyl 2023 21:16

Arda Güler'in sakatlığı hakkında çarpıcı tespit! Büyük risk açıklandı

Sezon başında rekor bonservis bedeliyle Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan genç yıldız Arda Güler’in talihsizlikler peşini bırakmıyor. Diz sakatlığını atlatmasının ardından Real Madrid ile ilk maçına çıkmak için gün sayan Arda Güler, bu kez sol arka adalesinden yaşadığı sakatlıkla hayranlarını üzdü. İspanyol medyası, Arda Güler'in sakatlığını gündeme taşırken üç ayrı uzman milli yıldızın sakatlığı hakkında görüşlerini açıkladı.

Fenerbahçe'den rekor bedelle dünya devi Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, tüm Avrupa'da gündem olurken İspanya kariyerine üst üste sakatlıklarla başladı.

Sezon başında ABD'de yapılan hazırlık kampında dizinden yaşadığı sakatlığın sonrası ameliyat olan ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kaldıktan sonra yeniden takımla birlikte çalışmalara başlayan Arda Güler, formasına kavuşmak için gün sayarken bir kez daha sakatlandı.

CARLO ANCELOTTİ MÜJDEYİ VERMİŞTİ AMA...

Geçirdiği operasyon sonrası yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalmasının ardından iyileşen ve son günlerde takımla birlikte çalışan milli futbolcu, Real Madrid ile ilk resmi maçına çıkmak geri sayıma geçmişti.

Dün öğle saatlerinde bir açıklama yapan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, yetenekli oyuncunun Las Palmas maçında süre alabileceğini söylemişti.

"OLAĞANÜSTÜ BİR YETENEK"

Milli yıldızın tamamen sağlığına kavuştuğunu söyleyen Carlo Ancelotti, "Arda, Vinicius ve Dani Carvajal görev almaya hazırlar ve tam olarak iyileştiler. Arda’nın bizim sistemimize alışması için biraz zaman gerekiyor. Büyük bir yetenek olduğunu bizimle olduğu kısa zamanda bize gösterdi. Olağanüstü bir yetenek. Bu sadece genetik bir şey" demişti.

ARKA ADALESİNDEN SAKATLANDI

İlk maçına çıkmaya hazırlanan Arda Güler, dün yapılan antrenmanda bu sol arka adalesinden sakatlandı.

REAL MADRID'DEN AÇIKLAMA

İspanyol ekibinden yapılan açıklamada, Arda Güler'in dünkü son antrenmanda sol arka adalesinden sakatlandığını belirtildi.

Eflatun beyazlılardan yapılan açıklamada, "Real Madrid Sağlık Ekibi tarafından yapılan kontroller neticesinde Arda Güler'in sol arka adalesinde sakatlık tespit edilmiştir. Gelişmeler takip ediliyor." denildi.

3 HAFTA SAHALARDAN UZAK KALABİLİR

Real Madrid sağlık heyetinin yaptığı ilk kontrollere göre; Arda Güler'in, en az 3 hafta sahalardan uzak kalabileceği ve tedavisine de hemen başlandığı öğrenildi.

ÜÇ AYRI DOKTORDAN ARDA AÇIKLAMASI

İspanyol basınından Relevo, Real Madrid'de ikinci sakatlığını yaşayan Arda Güler'in sağlık durumuna ilişkin olarak üç farklı uzman doktordan görüş aldı.

"YAŞADIĞI SAKATLIĞIN İKİ ANA SEBEBİ VAR"

Atletico Madrid Sağlık Ekibi'nin eski başkanı Doktor Gonzalez şu açıklamayı yaptı:

"Dizinden ameliyat olduğunda sabırlı olmalı ve tamamen iyileşmesini beklemek gerektiğini söylemiştim. İkinci Ansu Fati olmasını istemiyoruz. Geçirdiği ameliyatın ardından iyileşme süreci dikkatli bir şekilde yapılırsa uzun vadede yeni bir soruna yol açmaması gerekiyor. Yaşadığı sakatlığın iki ana sebebi var. Birincisi onu sahada görme arzusunun üstünde yarattığı baskı, diğeri ise henüz gelişmemiz vücuda sahip bir çocuktan bahsediyoruz"

"MAKSİMUM DİKKATLE ELE ALINMALI"

Ortopedi Cerrahisi ve Travmatoloji Uzmanı Doktor Ripoll:

"Diz ameliyatlarının ardından kas sakatlıkları sık görülür. Her kasın kendine has özellikleri vardır. İyileşmenin sağlıklı olması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Arda'nın yaşındaki bir çocuğun diz ameliyatı maksimum dikkatle ele alınmalı. Futbolcunun geleceğini riske atıyoruz. Futbolcular, bir ay erken dönmek için kariyerinin 15 yılını tehlikeye atıyor."

Travmatoloji ve Ortopedi Cerrahisi Uzmanı Doktor Mediavilla:

"Sakatlık süresini kasların üzerine binen yük ve maç oynama baskısı da etkiliyor."