Dünya
10 Kas 2023 15:26 Son Güncelleme: 10 Kas 2023 15:28

Apple’ın kurucusu felç geçirdi

Meksika'da hastaneye kaldırılan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak taburcu edildi. ABD'ye döndüğü belirtilen Wozniak kendi deyimiyle 'küçük bir felç' geçirdi.

Mexico City'de düzenlenen bir konferansta konuşmasından kısa bir süre önce fenalaşarak hastaneye kaldırılan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak taburcu edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'ne döndüğü belirtilen Wozniak'ın 'küçük felç' geçirdiği açıklandı.

ABC News'e bir açıklama gönderen Wozniak, ABD'ye döndüğünü belirtirken olayı da anlattı.

Konferanstayken başının döndüğünü belirten Wozniak, hastaneye kaldırıldığını, MR sonucunda 'küçük ama gerçek bir felç' geçirdiğinin ortaya çıktığını belirtti.

73 yaşındaki Wozniak, Meksika'nın başkentinde düzenlenen Dünya İş Forumu'nda konuşmacıydı. Carly Fiorina ve Muhammed Yunus gibi konuşmacılar da etkinlikte yer almıştı.

Wozniak, New York Times'a yaptığı açıklamada da taburcu edildiğini ve Kaliforniya'ya geri döndüğünü belirterek Los Gatos'taki evinde akşam yemeğini beklediğini söyledi. Kendisini iyi hissettiğini de sözlerine ekledi.

Steve Jobs'la birlikte Apple'ın kurulmasında önemli bir rol oynayan Wozniak, Silikon Vadisi çevrelerinde kısaca "Woz" olarak biliniyordu. Apple'ın kişisel bilgisayarlarda devrim yaratan Apple I ve Apple II bilgisayarlarını tasarlayan isimdi. Tüm bu sistemlerin arkasındaki teknik mühendis olan Wozniak, 1976 yılında Jobs'un Kaliforniya'daki garajında Apple'ı kurmuştu.

1985 yılında diğer ilgi alanlarına yönelmek için Apple'dan ayrılmış ancak firmanın her zaman destekçisi olmuştu. 2009'da Unicorn Hunters programında jüri olarak görev yapmıştı.

Wozniak, 2011'de kanser nedeniyle hayatını kaybeden Steve Jobs'un anısını canlı tutmak için de canla başla çalışıyordu.