Spor
15 Oca 2024 13:49 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 13:54

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel hakkında sınır dışı edilmesi kararı alındı

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor'da beraberlik golünü atan Sagiv Jehezkel'in gol sevinci tepki çekti. Hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel bugün adliyeye sevk edildi. Jehezkel'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi. İsrailli oyuncu serbest bırakıldı. TRT Spor'un aktardığı habere göre ise futbolcu hakkında sınır dışı edilmesi kararı alındı.

Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor, Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Karşılaşma, atılan karşılıklı goller sonrasında 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmaya damga vuran olay ise Antalyaspor’un İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel attığı golden sonraki sevinci oldu. Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç tepki çekti. 28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi.

 

Sagiv Jehezkel, bandaja çizdiği İsrail bayrağı ve İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı gün olan 7 Ekim tarihiyle fotoğraf verdi.

ÖNCE GOL PAYLAŞIMI SİLİNDİ, ARDINDAN KADRO DIŞI BIRAKILDI

Antalyaspor, Sagiv Jehezkel'in gol sevincini sosyal medyada paylaşmasının ardından gelen tepkiler üzerine paylaşımı sildi. Bu paylaşımın silinmesinin ardından ise kırmızı- beyazlı kulüp  Sagiv Jehezkel'in kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Antalyaspor'un yaptığı açıklama şu şekilde:

''Attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir."

SÖZLEŞME FESİH KARARI ALINDI
Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalyasporlu Jehezkel hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlarıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail’in #Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk-kadın, genç-yaşlı demeden Gazze’de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail’in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.''


SERBEST BIRAKILDI 
Soruşturmanın açılmasıyla gözaltına alınan  Jehezkel'in ifadesi ortaya çıktı. 

Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.

Sagiv Jehezkel, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede hakim karşısına çıktı. Jehezkel ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıdı. 

TRT Spor'un aktardığı habere göre ise futbolcu hakkında sınır dışı edilmesi kararı alındı.

ÖZEL UÇAKLA DÖNECEK
Antalyaspor Basın Sözcüsü Alkan Evren, Jehezkel’in bugün özel uçakla ülkesine gideceğini söyledi. Evren, Antalyaspor’un sözleşmeyi fesihle ilgili hukuki işlemleri sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ise "Antalyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA nezdinde 4'lü görüşme gerçekleştiriliyor. Sözleşmesiyle ilgili son durum yarın netlik kazanacak. Antalyaspor siyaset üstü bir kurumdur. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız" dedi.