Gündem
28 Tem 2021 15:40 Son Güncelleme: 28 Tem 2021 15:42

Antalya'da 4 ayrı noktada orman yangını

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de Manavgat'taki orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere helikopterle bölgeye hareket etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale sürerken Sarılar Mahallesi'ndeki orman yangının yerleşim yerlerine de sıçradığı öğrenildi. Öte yandan Manavgat Kaymakamlığı Yeniköy Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi için Muhtar Abdullah Zeki Kavuklu'ya talimat verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli de orman yangınına müdahaleyi yerinde yönetmek üzere bölgeye hareket etti.

NTV muhabirinin aktardığına göre, yangına 1 uçak, 19 helikopterle havadan müdahale ediliyor; 103 arazöz, 6 traktör sahada, 412 personel karadan çalışıyor. NTV'den Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in, "Kalemler bölgesinde özellikle yangın evlere yakın bir noktada. Bu evler boşaltıldı. Manavgat Devlet Hastanesi’nde yatan hastaların hızla tahliyesi için çalışma başlatıldı" bilgisine düzeltme geldi. Canlı yayında yapılan açıklamada, " Manavgat Devlet Hastanesi’nde tahliye söz konusu değil, ancak durum takip ediliyor, ekipler yangının gidişatına göre tehlike söz konusu olursa müdahale için hazır bekliyor” denildi.

Manavgat'ın Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda vatandaşa ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına havadan ve karadan da müdahaleye başlandı.

Yangın bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da sirayet etti. Bölgeyi tamamen duman kaplarken yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere yoğun şekilde müdahale ediliyor.