Gündem
18 Ara 2023 08:46 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 08:49

Anne itiraf etti, 100 milyonluk mirasa ortaklık geldi

Muğla’da yaşayan Orhan Bozkurt’a annesi, “Senin gerçek baban Hasip" itirafında bulundu. Yapılan DNA testlerinde gerçek babasının 3 yıl önce ölen Hasip Bozkurt olduğu tespit edildi. Böylece Orhan Bozkurt 100 milyonluk mirasa ortak oldu

Milas'ta çiftçilikle uğraşan 50 yaşındaki Orhan Bozkurt, annesi Melek Bozkurt'un "Senin gerçek baban Halil Bozkurt değil, Hasip Bozkurt" itirafıyla sarsıldı. Sabah'ta yer alan habere göre Orhan Bozkurt bu kez, Melek Bozkurt'un da annesinin nüfusuna kayıtlı olması nedeniyle, "Peki dedem kim" sorusunu sordu. Aldığı cevap "Mehmet Bozkurt olabilirmiş" oldu.

Bunun üzerine Avukat Varol Turbay'a başvuran Orhan Bozkurt, hem kendisinin hem de annesinin gerçek babasını öğrenmek istediğini söyledi ve soy bağının reddi davası açtı.

DNA TESTLERİ YAPILDI
Dava kapsamında önce, Orhan Bozkurt'un iki yıl önce ölen kütükteki babası Halil Bozkurt'un mezarı açılarak DNA testi yapıldı. Testte, Halil Bozkurt'un babası olmadığı ortaya çıkınca, bu kez 3 yıl önce traktör kazasında ölen akrabası Hasip Bozkurt'un mezarı açılarak DNA testi yapıldı. Bu testte ise Orhan Bozkurt'un biyolojik babasının yaklaşık 100 milyon lira değerinde zeytinlikleri, gayrimenkulleri ve tarım arazileri bulunan Hasip Bozkurt olduğu belirlendi.

ANNESİNİN BABASI DA BAŞKA
Bu arada, anne Melek Bozkurt'un (80) babası olduğu iddia edilen ve uzun yıllar önce ölen Mehmet Bozkurt'un mezarı da açılarak DNA testi yapıldı. Bu testte de Melek Bozkurt'un biyolojik babasının Mehmet Bozkurt olduğu belirlendi.

HUKUK LİTERATÜRÜNDE İLK
Anne-oğulun avukatı Varol Turbay, "Meslek hayatım boyunca, yüzlerce babalık davasına baktım. Ancak anne ve oğlunun babalarını birlikte aramalarına ilk kez şahitlik ediyorum. Bu özelliğiyle bu dava dünya hukuk literatüründe bir ilk" diye konuştu.