Politika
16 Ara 2023 16:11 Son Güncelleme: 16 Ara 2023 20:19

Ankara'daki adayı kim? Mansur Yavaş'a en sert muhalefet yapan isim bir adım önde

Yerel seçimler için geri sayım sürerken AK Parti'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceği herkes tarafından merak ediliyor.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıklamasından sonra gözler AK Parti'nin bu illerde hangi isimlerle seçime gireceğine çevrildi. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ince eleyip sık dokurken Ankara için İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ismi ön plana çıkmaya başladı.

ASKİ ÇIKIŞI BÜYÜK SES GETİRDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a en iyi muhalefeti yapan isimlerden biri olarak göze çarpan Hakan Han Özcan, son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki usulsüzlükleri ortaya çıkarması ile gündeme geldi. Sayıştay'ın ASKİ raporunu değerlendiren Özcan, "31 Mart yerel seçimleri öncesi Ankaralılara birçok vaatte bulunan Mansur Yavaş ne yazık ki bu vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Özellikle 'Allah'ın suyundan para mı kazanılır', 'Çiftçilerimize 1-2 kuruşluk sembolik rakamlarla su satacağız' diyen Sayın Mansur Yavaş gelinen noktada vatandaşa 12 bin 800 TL fatura göndermişti. Bugün Türkiye'nin en pahalı 5'inci suyunu satan belediye konumuna yükseldi" ifadelerini kullanmıştı.

ANKETLERDE DE ÖN PLANA ÇIKIYOR
AK Parti'de özellikle bu dönem yapılacak çapraz anketlerden çıkacak sonuçlar hem büyükşehirlerde hem de ilçelerde adayların belirlenmesi konusunda büyük bir önem arz ediyor. Haberler.com'un edindiği bilgiye göre; hem temayük yoklamasında hem de Ankara özelinde yapılan anketlerde Hakan Han Özcan'ın ismi ağır basıyor.

KENTİ BİLİYOR, SOKAĞA HAKİM
Doğma büyüme Ankaralı olan Hakan Han Özcan'ın kentin sorunlarına ve sokağın nabzına hakim olması en büyük avantajlarından biri... AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde 'ithal aday' olarak tabir edilen Mehmet Özhaseki'yi Ankara'da aday göstermesi seçimin kaybedilmesinde önemli etkenlerden biri olarak yorumlanmıştı.

ADAY AY SONU BELLİ OLACAK
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada pazar günü İstanbul'un 3 bölgesinin de kanaatlerini, temayüllerini alacaklarını ifade ederek, "Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Ama bu arada da tabii bazı illerin de adaylarını açıklayabiliriz. Gelen temayüllere göre bu çalışmaları değerlendirip, gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.