Gündem
11 Haz 2023 16:04 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 16:12

Ankara'da şiddetli yağış: Caddeler göle döndü, araçlar sürüklendi

Ankara'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokakları su bastı. Sıhhıye semtinde çok sayıda araç sular altında kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından kuvvetli ve fırtınalı sağanak yağışın başladığını duyurarak Ankaralıları uyardı. Ankara'da cadde ve sokaklar göle dönerken, Yavaş, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" dedi.

Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, “Değerli hemşehrilerim, kent merkezinde aynı anda birçok bölgede kuvvetli/fırtınalı sağanak yağışı başladı. Olumsuzluklara 1402 araç ve 3866 personelimizle anbean müdahale edeceğiz” bilgisini paylaştı. Yavaş, ekiplerin çalışma ve kontrol alanlarının konumlarının YouTube linki üzerinden canlı takip edilebileceğini duyurdu. Yavaş, “Bizlere Başkent 153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz” hatırlatması yaptı.

Yavaş ilerleyen dakikalarda, "Kent merkezinde yarım saat içerisinde afet düzeyinde (m2'ye 38 kg) kuvvetli/fırtınalı sağanak yağış ve dolu yağışı gerçekleşmiştir" diye yazdı.

 

Mamak'ta sel
Ankara'nın Mamak ilçesinde kuvvetli sağanak etkili oluyor. Kentte öğle saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Araçlar biriken sular nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Bir binanın istinat duvarı çöktü
Keçiören ilçesine bağlı Etlik semtinde de bir binanın istinat duvarı, toprak kayması nedeniyle çöktü.