Gündem
06 Eyl 2022 14:17 Son Güncelleme: 06 Eyl 2022 15:04

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş memuriyetten çıkarıldı

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.

Danıştay 18. Dairesi'nin Çankaya Belediyesi’ndeki görevini aksattığı iddiasıyla verilen soruşturma iznini iptal etmesine rağmen İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş'un memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün TOGO İkiz Kuleleri Davası’nda taraf olan Çankaya Belediyesi’nde çalışan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş hakkında “işe gitmeden maaş aldığı, haksız kazanç sağladığı” gerekçesiyle yaptığı şikâyet üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında “memurluktan atılması” için soruşturma başlatılmıştı. 

Evrensel’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporu uyarınca Karakuş hakkında soruşturma açılmasına izin vermiş, bunun üzerine Karakuş ve Çankaya Belediyesi, soruşturma izninin iptali için Danıştay’da dava açmıştı.

Danıştay 18. Dairesi, Karakuş hakkında Çankaya Belediyesi’ndeki görevini aksattığı iddiasıyla verilen soruşturma iznini iptal etmişti.

Soruşturma izni iptal edilmesine rağmen İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Karakuş’un “memurluktan çıkarılması” için 6 Eylül Salı günü toplandı. Karakuş hakkında memuriyetten çıkarılma cezası verildi.

Candan soruşturmanın ardından "Susmayacağız" demişti
Eski CHP Milletvekili Aygün’ün şikâyeti üzerine İçişleri tarafından hakkında “memurluktan atılması” için soruşturma başlatılmasının ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, “Susmayacağız” açıklamasını yapmıştı. 

Candan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "İçişleri bakanlığı personeli değilim, amirim değilsin” ifadeleriyle seslenmiş, “Melih Gökçek döneminde biliyorsunuz yedi sülaleme kadar araştırdılar bir şey bulamayınca işine gitmiyor, Mimarlar Odası'na gidiyor, kamuoyuna açıklama yapıyor, haksız kazanç sağlıyor diyerek hakkımda ağır ithamlarda bulunuldu. Şimdi de açtığımız davalarla kent suçunu açığa çıkarttığımız Sinan Aygün, Melih Gökçek’ten aynı konuyu devraldı”  diye konuşmuştu.

Candan, "Amaçları bizleri susturmak, susmayacağız, bir adım geri adım atmayacağız. Devlet memurluğuna başlarken ettiğim yeminin arkasındayım. Bedeli ne olursa olsun, namusum ve şerefim üzerine, Atatürk devrimlerini, kamu malını, Cumhuriyeti, laikliği, demokrasi ve insan haklarını ve hukuku korumaya devam edeceğim. İktidarın İçişleri Bakanlığı'nın memuru değil, Mustafa Kemal’in memuruyum. Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. 6 Eylül’de avukatlarımızla tanıklarımızla Yüksek Disiplin Kurulu'nda olacağız. Ben yeminimin arkasındayım, bakalım Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de ettikleri yeminin arkasındalar mı? Göreceğiz." açıklamasını yapmıştı.