Gündem
18 Ağu 2023 08:28 Son Güncelleme: 18 Ağu 2023 09:01

‘Anıtkabir'in siluetine cami’ iddialarına açıklama! ‘Hiçbir ilgisi bulunmamaktadır…’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Anıtkabir’in siluetine etki edeceği belirtilen cami hakkında açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 'Anıtkabir’e 300 metre mesafedeki 35 bin metrekarelik bölgeye cami yapılacak' iddialarıyla ilgili “Alanın Anıtkabir yerleşkesi ve çevresi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Anıtkabir’e olan mesafesi de 300 metre değil, 1 kilometreden daha fazladır” açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabında yapılan açıklama şöyle:

“Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karardaki alanın Anıtkabir yerleşkesi ve çevresi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Cami yapılacak alan Gazi Mahallesi'nde olup, zaten halihazırda yerleşimin olduğu bir bölgedir. Anıtkabir'e olan mesafesi de 300 metre değil, 1 kilometreden daha fazladır.

İmar planı değişikliği yapılan alanın zemin kotu yüksekliği yaklaşık 856 metredir. Anıtkabir'in bulunduğu alanın zemin kotu ise yaklaşık 906 metredir. Aradaki yükseklik farkı 50 metredir. Anıtkabir'in yapı yüksekliğinin 22 metre olduğu da göz önüne alındığında cami yapılması düşünülen alanda yapılacak yapının Anıtkabir silüetini etkilemeyeceği açıktır.

Söz konusu alana ilişkin plan değişikliği onay süreci devam etmektedir. İmar planı değişikliği henüz kesinleşmemiştir. Askı sürecinde olan plana yapılacak itirazlar titizlikle değerlendirilecektir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve hatıralarına saygılı bir şekilde Ankara'ya hizmet etmeyi sürdürecektir.”