Spor
07 Ağu 2023 21:45 Son Güncelleme: 07 Ağu 2023 21:48

Anderson Talisca'dan flaş Beşiktaş açıklaması! Şenol Güneş duyurdu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda oynayacakları Neftçi Bakü maçı öncesi yaptığı açıklamada, futbol adına güzel bir karşılaşma olacağını düşündüğünü belirterek, "Beşiktaş olarak bu turu da geçmek istiyoruz" dedi. Güneş, transfer gündemindeki eski öğrencisi Anderson Talisca'daki son durumu da aktardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugünkü antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda oynayacakları Neftçi Bakü hakkında konuşan Güneş, “Neftçi Bakü PFK iyi pas yapan teknik bir takım. Futbol adına güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Tirana maçına göre daha iyi bir zemin olacağını düşünüyoruz. Bizim onlara, onların bize bir yabancılık durumu yok. Beşiktaş olarak bu turu da geçmek istiyoruz" dedi.

REBİC HAZIR DEĞİL

Yeni transferler ve sakat oyuncularla ilgili bir soru üzerine Güneş, "Rebic takımla idman yapmadığı için sıkıntısı vardı. Genel testlerde dayanıklılık ve sürat olarak iyi ama kuvvet eksiği var. Maç performansı olarak tam hazır değil. Oyuna sonradan dahil etmek daha doğru olabilir. Cenk takımla ilk kez çalışıyor, ağır bir sakatlık geçirdi. Perşembe oynaması zor gözüküyor. Ligin ilk maçına kadar durumuna bakacağız. Ghezzal bireysel koşulara başladı.

Bir hafta sonra takımla çalışmasını bekliyoruz. Oyuncular iyi niyetli, fiziksel olarak sorun gözükmüyor. Paylaşma duygusu fazla, takıma oyunu iyi. Kadro sezon başında dalgalanma geçirebilir. Geride kalan iki maçta düşündüğümüz oyunu oynamaya çalıştık. Takım oyunu oynamaları ve disiplinli olmaları beni sevindiriyor. Takımın kendine güven duyduğunu düşünüyorum. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN TALİSCA AÇIKLAMASI

Transfere de değinen tecrübeli teknik adam, "Yol göstermek, yardımcı olmak için yapılan eleştirilere saygı duyarız. Başkan ve yönetim uğraşıyor. Oyuncularla görüşmeler var. Alternatif oyuncular bakıyoruz. Taraftarımızın sakin olması lazım. Hiçbir şey bitmedi. Başkana destek olmak durumundayız. Sürekli negatif konuşmak doğru değil. Yıkmak üzerine eleştiriyi Beşiktaşlı olmayan yapar. Biz daha bir şey yapmadan konuşulması doğru değil. Sponsorluktan gelecek para kulübe gidecek. Varsa birinin bildiği bir sponsor hemen alalım. Ghezzal ve Cenk iyi durumda olsalardı, bugün forvet konusu bu kadar konuşulmazdı.

Talisca ile konuştum. Çok özlediğini gelmek istediğini söyledi ama iş ekonomiye geldiğinde on milyondan aşağı değil. Sponsor buluyorlar onları bilemem. Diğer takımların transferlerine saygı duyuyorum. Sahaya herkes 11 oyuncuyla çıkacak" açıklamasında bulundu.