Politika
22 Nis 2024 12:16 Son Güncelleme: 22 Nis 2024 12:21

"Anadolu'yu talan ettik" polemiği; Bakan Özhaseki'den Özgür Özel'e yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, "Her tarafı yemyeşil, zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını adeta talan ettik. Ağaçlarımızı yok ettik, ormanlarımızı da kel hale getirdik" sözleri tartışma yarattı.

Bakan Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "Özhaseki şunu bilsin; Türkiye’nin dört bir yanını talan ettiler, güzelim Anadolu’yu bu hale getirenler kendi partisinin zihniyetidir" sözlerine "Her zaman olduğu gibi biz hizmet ederken, genel başkanı değişse de zihniyeti değişmeyen CHP ise yine güzel işleri eleştirmeye devam ediyor. Sözde genel başkan, bizim yeşil hassasiyetimizi sorgulamaya kalkıyor" yanıtını verdi. 

"Anadolu coğrafyasını talan ettik"
Kayseri'de 'Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması' programına katılan Bakan Mehmet Özhaseki, "Her tarafı yemyeşil, zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını adeta talan ettik. Ağaçlarımızı yok ettik, ormanlarımızı da kel hale getirdik. Şimdi yeniden bir seferberlik başlatıyoruz. Dünyada orman varlığını çoğaltan, büyüten ender ülkelerden birisiyiz. Şimdi de bunun bir örneğini burada vereceğiz. Bugün, 271 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz" diye konuştu.

"Anadolu’yu bu hale getirenler, kendi partisinin zihniyetidir"
CHP lideri Özgür Özel, Now TV'de katıldığı canlı yayında Özhaseki'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Sizin yüzünüzden tabii ki. Birçok şehrin yüzde 65’i maden alanı olarak işaretlendi. Ülkenin varlıkları elbette çıkarılsın ama en vahşi madencilik yöntemleriyle altın çıkarılıyor siyanürle arındırılıyor; posası bize kalıyor. Kaz Dağları ortada, Akbelen ortada… Eskiden kayda alınmayan ormanlar kayda alındığı için, gerçekte kayıtta olmayanlar kayıt altına alınıyor, kayıtta olanlar da talan ediliyor. Bu yüzden ormanlar azalmıyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. Özel, "Özhaseki şunu bilsin; Türkiye’nin dört bir yanını talan ettiler, güzelim Anadolu’yu bu hale getirenler, kendi partisinin zihniyetidir.” dedi.

"Çöp, çukur ve çamur ile anılanların bizi anlaması mümkün değil"
Bakan Özhaseki, açıklamasına gelen tepkilere ve CHP Genel Başkanı'nın sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Açıklamasında,"Her zaman olduğu gibi biz hizmet ederken; Genel Başkanı değişse de zihniyeti değişmeyen CHP ise yine güzel işleri eleştirmeye devam ediyor. Sözde Genel Başkan, bizim yeşil hassasiyetimizi sorgulamaya kalkıyor" sözlerine yer veren Özhaseki, "Demagoji yapmayın! Sözde çevrecilerin, sahte doğa severlerin, iklim değişikliği diye bir derdi olmayanların, çöp, çukur ve çamur ile anılanların bizi anlaması mümkün değildir" diye yazdı.