Televizyon
04 Eyl 2017 12:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:05

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden yeni yayın dönemi uyarısı!

Yeni yayın dönemi için televizyon kanallarına uyarı yapıldı: Toplumsal çürümeye hizmet etmeyin..

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden televizyon kanallarına uyarı. Yeni yayın dönemi öncesinde basın açıklaması yapan AYD Genel Başkanı Sinan Burhan ulusal kanallara sorumluluk çağrısı yaptı.

“Bütün yayınlarını raiting ve reklam düzleminde ele alan televizyon kanalları maalesef toplumsal çürümeye hizmet ediyor” diyen Sinan Burhan şunları söyledi:

"TOPLUMUN DEĞERLERİ HİÇE SAYILIYOR"
“Anadolu Yayıncılar Derneği olarak yeni yayın dönemi başlarken ulusal ve yerel televizyon kanallarını ve hükümetimizi uyarmayı zorunluluk olarak görmekteyiz.  Her yayın dönemi öncesinde ulusal televizyon kanalları daha fazla raiting almak için diziler hazırlıyorlar. Bu dizilerin başarılı olabilmesi, daha fazla reklam alabilmesi için toplumun değerleri hiçe sayılıyor.

Kamu ahlakı, milli ahlak,  Milli Eğitim temel amaçları dikkate alınmıyor. İşin en üzücü tarafı ise RTÜK kanunu da dikkate alınmıyor.  Bazı ulusal kanallar ensest ilişkileri özendiriyor, sevişme sahneleri, öpüşme sahneleri gençlerimize kötü örnek oluyor evlilik programları aile bütünlüğünü bozuyor, gençler uyuşturucuya, silaha, şiddete özendiriliyor. Toplumun ahlaken kötü gördüğü konular dikkate alınmıyor. Dini değerleri zaten dikkate alan yok.  Herşey raiting ve reklam düzleminde ele alınıyor.

"DİNİ DEĞERLERE AYKIRI YAYINLAR YAPMAYIN"
Buradan uyarıyorum. Toplumsal ahlaka, milli vicdana, dini değerlere aykırı yayınlar yapmayın. Radyo Televizyon Üst Kurulumuz ise bu tür yayınları, dizileri cezalandırmaktan çekinmemelidir.

Anayasa ortadır. Hiçbir yayıncı kuruluş toplumun genel kabullerine, ahlaki değerlerine aykırı yayın yapamaz. Ancak televizyonlarımız bu kurallara uymuyorlar. 320 üyesi bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği olarak hukukun, toplumsal ahlakın savunucusuyuz. Kim bu kurallara, bu değerlere karşı yayın yaparsa şimdiden karşısında olacağımızı ve kınayacağımızı belirtir saygılar sunarız.”