Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği Virüsü rehberi

Sağlık Bakanlığı dünyayı etkisi altına alan Maymun Çiçeği Virüsü hakkında bir rehber hazırladı. DSÖ tarafından 'küresel acil durum' ilan edilmişti, Sağlık Bakanlığı da Maymun Çiçeği hakkında detaylı bilgilendirme içeren rehberi yayımladı. Rehberde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiğinden karantina şartlarına kadar detaylı bilgiler yer aldı.

BU BELİRTİLERE DİKKAT: Maymun Çiçeği klinik olarak, ateş, halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, kızarıklık semptomları ve şişmiş lenf nodları ile kendini gösterir ve bir dizi tıbbi komplikasyona neden olabilir. Genellikle 2-4 hafta süren semptomları vardır.

ÇİĞ ETTEKİ RİSK: Çiğ ve az pişmiş enfekte hayvanların etleri ve enfekte hayvanların diğer hayvansal ürünlerini yemek olası bir risk faktörü.

En zeki şehirler listesine o il damga vurdu! Suphiye Orancı'nın kuzeninden Uğur Dündar itirafı! Seçim olsa o partinin oyları yarı yarıya düşüyor! Önce dudağından öpmeye çalıştı, sonra taciz etti! Özgeçmişiyle ilgili şok eden detay! Ünlü astrologdan korkutan uyarı!