Gündem
11 Eki 2012 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

ALTIN PORTAKAL'DA ŞOK! ÜNLÜ OYUNCU OYNADIĞINI BİLMEDİĞİ FİLMİ SEYREDİNCE NASIL ŞAŞIRDI?

Uluslararası yıldız Udo Kier çektiği ama bilmediği filmi öğrenince ne tepki verdi? Sinema yazarımız Murat Tolga Şen Altın Portakal'dan bildiriyor

Yılmaz Atadeniz eğlenceli bir anı olarak şundan bahseder; vakti zamanında dönemin kaşesi en yüksek oyuncusu Cüneyt Arkın’la tek film için anlaşıp ona belli etmeden iç içe iki film çeker ve Cüneyt Arkın’ın bundan ancak filmler vizyona çıktıktan sonra haberi olur!

Zaman aşımı yüzünden emek sömürüsünden hoş bir anıya dönüşen bu vakanın benzeri Altın Portakal’da yaşandı.

Dünya sinemasının en saygın oyuncularından biri olan, Lars Von Trier’in favori aktörü Udo Kier Türkiye’de de ünlü yönetmen Ali Özgentürk’le Görünmeyen filminde çalıştı. Buraya kadar her şey normal ve sinemamız adına gurur verici... Ancak daha sonra Ali Özgentürk çektiği malzemeden bir film daha çıkardı ve adını Beni Sev adını vererek festivallere gönderdi. Bu bilgiyi ise oyuncuyla hiç bir zaman paylaşmadı.

49. Altın Portakal’da gösterilen filmi Iron Sky için Antalya’da bulunan Udo Kier  3 sene önce çektiği filmden iki ayrı film yapıldığı  bilgisine tesadüfen ulaşınca kariyerinde hiç yaşamadığı bu olay için oldukça üzüldü ve sinirlendi. Aktörün keyfinin tamamen kaçtığı gözlendi.

Uluslararası bir aktörün düştüğü bu durum festivale katılan sinema uazarları arasında da günün en çok konuşulan haberi oldu. Her ikisi de şu anda festivalde bulunan yönetmen ve oyuncusunun arasındaki bu meselenin nereye gideceği de ayrı bir merak konusu...