Gündem
02 Ağu 2023 15:29 Son Güncelleme: 02 Ağu 2023 15:58

Alman Eva Maria, terör örgütü PKK saflarında öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Gara Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği hava harekâtında Alman uyruklu kadın PKK’lı Eva Maria Steiger’in öldürüldüğü ortaya çıktı. Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG saflarında da IŞİD’e karşı çatışmalarda yer alan Alman uyruklu teröristin Kobani’deki silahlı terörist faaliyetlerin ardından Irak’ın kuzeyine geçiş yaptığı öğrenildi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; Irak'ın kuzeyindeki Duhok vilayetine bağlı Amediye, Kanimasi, Çemanke kasabaları üçgenindeki terör örgütü PKK'nın ana üslenme merkezlerinden olan Gara Dağı’nın Sedare bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği nokta hava harekatında Alman uyruklu kadın terörist Elefterai Hambi kod adlı Eva Maria Steiger'in öldürüldüğü ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 12 kamu görevlisini kaçırıp bir mağarada kurşuna dizdiği yer olarak da bilinen Gara Dağı’ndaki terör örgütü PKK'nın sözde Apollo Akademiler Komutanlığı’nda askeri ve ideolojik eğitim alan kadın teröristin 2018 yılında Almanya'nın Memmingen kentinde öğrenim görürken terör örgütüne katıldığı belirlendi.

SURİYE VE IRAK'TA TERÖRİST FAALİYETLERDE BULUNDU

Kadın teröristin önce Suriye'nin kuzeyine geçiş yaparak Ayn El Arab (Kobani), Deyr Ez Zor, Münbiç, Resulayn, Tel Abyad bölgelerinde terör örgütü IŞİD'e karşı çatışmalarda yer aldıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki terörist barınma alanlarına geçiş yaptığı tespit edildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE YÖNELİK SALDIRI KEŞFİNDE YER ALDI

Teröristin Gara Dağı’nın Sedare bölgesinde güvenlik güçlerinin konumlandığı bir üs bölgesine yönelik saldırı keşfi yaparken beraberindeki terörist grupla etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Alman teröristin PKK'nın kadın yapılanmasının tepe isimlerinden olan ve İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan teröristler listesinin 10 milyon lira para ödüllü kırmızı listesinde yer alan Zozan Çewlik kod adlı Emine Serinyel'in de yakın korumalığını yaptığı bildirildi.

Kadın teröristin Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca bildiği için zaman zaman terörist kamplarını yurtdışından ziyarete giden heyetlere de rehberlik ve tercümanlık yaptığı öğrenildi.

PKK SAFLARINDA ÖLDÜRÜLEN YABANCI UYRUKLU 7. KİŞİ OLDU

Eva Maria Steiger, terör örgütü PKK saflarında öldürülen yabancı uyruklu 7'inci terörist oldu. Güvenlik güçlerince sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyonlarda daha önce de Ronahî kod adlı Andrea Wolf, Nûdem kod adlı Uta Schneiderbanger, Şiyar kod adlı Jacob Riemer, Sara kod adlı Sarah Handelmann, Bager kod adlı Michael Panser ve Azad kod adlı Thomas Joham Spies öldürülmüştü.