Televizyon
24 Kas 2010 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:49

ALİ KIRCA İLE SİYASET MEYDANI YARIN BAŞLIYOR!

Ali Kırca ile Siyaset Meydanı yeni sezonun ilk bölümü Perşembe akşamı başlıyor..

Yenilenen Yüzü İle Siyaset Meydanı, Sezonun İlk Programında "Doğu Batı Ekseninde Türkiye"yi tartışacak. 
 
Televizyon ekranlarında yarattığı tartışma kültürüyle 20. yüzyıldan 21. yüzyıla geçişte Türkiye’nin demokrasi alt yapısına en büyük katkıda bulunan yapımlardan biri olan Siyaset Meydanı tüm yenilikleri ile 25 Kasım Perşembe akşamı saat 23.45’te izleyicisiyle buluşuyor.
Siyaset Meydanı’nın yeni sezonun ilk bölümünde "Doğu – Batı Ekseninde Türkiye" başlığı altında "Ötekini Anlamak" için biraraya gelecek konuklar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen ve Urfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba yer alacak. Hem kişilikleri hem de duruşlarıyla kendi bölgelerinde halkın sevgisine mazhar olan bu iki devlet adamı, bölgelerarası yaşanan kopuklukların sebeplerini Siyaset Meydanı’nın 24 kişiden oluşan halk meclisi ile beraber tartışacak.

Siyaset Meydanı ekranların en teknolojik programı olma konusunda iddialı
Siyaset Meydanı ekibinin uzun süren araştırma ve çalışmaları ile "Meydan" şimdi daha genç ve dinamik. Yeni yayın döneminde interaktif iletişimin ön planda tutulduğu programda sosyal medya da ağırlıklı olarak kullanılacak. Facebook, twitter ve www.siyasetmeydani.net adresinden tüm izleyiciler fikir, yorum ve sorularını canlı yayında paylaşabilecek. İstanbul genelinde belirlenen meydanlara yerleştirilen kiosklarla da Siyaset Meydanı canlı olarak izlenirken sokağın nabzı da tutulacak.

360 derecelik yeni stüdyo ile 360 derece iletişim

Siyaset Meydanı’nın Kadir Has Üniversite’sindeki 360 derecelik yeni stüdyosu ile yoğun etkileşimin olduğu bir atmosfer yaratılıyor. İç halkada haftanın konukları, dış halkada ise 24 kişilik halka meclisinin yer aldığı stüdyoda iletişim daha kolay sağlanırken sağlıklı bir tartışma ortamı da oluşuyor.

Siyaset Meydanı halka açıldı, 24 kişiden oluşan halk meclisi meydana çıktı
Teknolojik ve içerik olarak kendini yenileyen Siyaset Meydanı’nda en büyük yenilik ise çok sesliliğe önem vermesi olarak karşımıza çıkıyor. Siyaset Meydanı’nda bunda sonra 4 bin kişi arasından seçilen ve Türkiye mozağini temsil edecek 24 kişilik halk meclisi üyeleri de yer alacak. Halk meclisi ile Toplumda hoşgörüyü genişletmek, farklı görüş ve düşüncelere sahip kişilerin aynı platformda birbirlerine tahammül etmesini sağlamak hedefleniyor.