Gündem
10 Eki 2008 12:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:21

ALİ KIRCA HABERCİLİKTE BİR İLKE İMZA ATTI,PEKİ KIRCA BUNU NASIL YAPTI?..O MUHABİR İŞTE BÖYLE IŞINLANDI!..(VİDEO)

Ali Kırca'nın, habercilikte bir ilke imza attığını, aynı muhabiri 10 dakika arayla iki farklı ilde canlı yayına çıkardığını duyurmuştuk. Peki Kırca bunu nasıl yaptı?

Ali Kırca önceki akşam habercilikte çığır açan bir ilke imza attı. Uzay çağı teknolojisini anımsatan bir kıvraklıkla, Diyarbakır'dan canlı yayın yapan muhabiri 10 dakika sonra Hakkari Aktütün'den yine canlı yayından izleyicinin karşısına dikti. Peki Kırca bunu nasıl başarmıştı?



Dün akşam Meclis bahçesinden yayınlanan Show Ana Haberi yeniden izledik ve Kırca'nın muhabir ışınlama operasyonunu çözdük. Evet ortada bir ışınlama vardı ama bu basit bir kamera oyunuydu.


Diyarbakır´da akşam üstü polislerimize düzenlenen hain saldırıdan dakika dakika haber veren Kırca, olay yerinden canlı bilgi vermek uğruna, 17 şehidin verildiği Aktütün Köyü'ndeki Ozan Pezek'i dar açıdan verilen bir görüntü ile ekranlara getirdi. Ozan Pezek görgü tanıklarının ifadelerine göre polis servis aracına hain saldırının nasıl gerçekleştirdiğini anlatırken, ekranın sağ üst tarafında da "Bölgeden canlı yayın" yazıyordu.


Bu yazı Kırca ve ekibine "Biz Diyarbakır'dan canlı yayın yaptık diye bir şey demedik" savunmasını yaptırtabilir. Fakat o an ekran başında kim olursa olsun bu yayının Diyarbakır'dan yapıldığını anladı. Zaten Ozan Pezek'in bu yayını Hakkari Aktütün'den yaptığı da belirtilmedi.


DİYABAKIR'DA BÖLGEDEN, AKTÜTÜN'DE CANLI
Diyarbakır'dan son durumu bölgeden canlı veren Ozan Pezek, 10 dakika sonra Aktütün'de yaşananları gözler önüne sermek için ekrana çıktı. Bu sefer altta geniş bantta "Aktütün'den canlı yayın" yazıyordu ve Ozan Pezek Diyarbakır'da yaşanları anlattığı yerden geniş açıdan bir görüntü ile ekranlardaydı.


Muhabir ışınlama olayının Ali Kırca ve ekibinin izleyiciye yaptığı bir numaraydı yani...  Gerisi siz okurlarımız ve haber alma hakkına hile hurda karıştırılan televizyon izleyicinin takdiri...


İşte Kırca'nın uzay teknolojisine nal toplatan ışınlama olayı...


OZAN PEZEK (BÖLGEDEN) DİYARBAKIR'DAN BİLDİRİYOR



Aynı haber bülteninde 10 dakika sonra...  Yani 550 kilometre uzaklıkta...

OZAN PEZEK AKTÜTÜN'DEN BİLDİRİYOR



(Haber 7)