Gündem
29 Mar 2010 17:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

ALİ BAYRAMOĞLU'NUN ŞOK AÇIKLAMASINA BAKANLIK CEVABI! BAŞBAKAN "BEN BİRŞEY YAPTIM AHMET" DEDİ Mİ?

Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu arasında geçtiği öne sürülen diyalogla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu arasında geçtiği öne sürülen diyalogla ilgili haberlerin "gerçeği yansıtmadığını" söyledi.

Özügergin, "Bugün bazı basın yayın organlarında Sayın Başbakanımız ile Sayın Bakanımız arasında, Sayın Başbakanımızın son günlerde bir İngiliz yayın kuruluşuna verdikleri mülakata ilişkin olarak gerçekleştirildiği ileri sürülen bir diyaloğa yer verildiği görülmüştür. Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

Gazeteci Ali Bayramoğlu, BBC Türkçe’ye konuşan Başbakan Erdoğan’ın “Kaçak Ermenileri sınırdışı ederiz” dedikten sonra koridorda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile karşılaştığı ve arasında şu diyalogların geçtiği iddia etmişti. Bayramoğlu, Erdoğan’ın Davutoğlu’na “Ben bir şey yaptım” dediğini söylemişti.

Bayramoğlu’nun iddiaları şöyleydi:

"Bu dilden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da rahatsız olduğunu biliyorum. Yanlış duymadıysam, Başbakan Erdoğan ilk telafuz ettiği zaman Davutoğlu da aynı binadaymış, koridorda karşılaşmışlar. Başbakan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na ‘Ben bir şey yaptım’ demiş, Davutoğlu da ‘Bunu konuşmuştuk, inanmıyorum’ demiş."