Politika
28 Mayıs 2023 11:49 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2023 11:50

Ali Babacan’dan seçmene ‘sandık’ mesajı! ‘Vatandaşlar mutlaka…’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Seçim sürecinin şeffaf olmasının, adil olmasının ve hakkaniyetli olmasının demokrasimiz için son derece büyük önemi var. Ankara’da 25 ilçede 25 teşkilatımız var. Ankara’daki tüm teşkilatlarımızda arkadaşlarımızı okul binalarında görevlendirdik. CHP’nin ortak sandık güvenlik sistemi var. Ona biz kendi arkadaşlarımızı yazdırdık. Yaklaşık 48 bin isim verdik biz ortak havuza, bin 166 tane de avukat ismi verdik. Dolayısıyla da bütün sandıklarda 6 partinin ortak seçim güvenlik sistemi çalışacak. Bizim de arkadaşlarımız bu seçim güvenlik sistemine katkıda bulunacak" dedi.

"VATANDAŞLAR MUTLAKA SANDIK BAŞINA GİTMELİ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Zeynep Babacan ile birlikte Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Babacan, oy kullanma işlemlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

28 Mayıs seçimlerinin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Türkiye her köşesinde demokrasi aşığı evlatlarıyla büyüyen bir ülke, çok partili siyasi sisteme, çok partili demokrasiye geçtiğimizden bu yana da her seçimlerde oldukça yüksek oranlarda sandığa, seçime katılım var. Vatandaşlarımız, tercihlerini gelip sandık başında ifade ediyorlar ve katılım oranı bizde dünya ortalamalarından, Avrupa ortalamalarından oldukça yüksek. Bu da bizi gerçekten her seçimde çok çok mutlu ediyor. Ancak özellikle bu ikinci turda, 28 Mayıs seçimlerinde buradan vatandaşlarımıza çağrım mutlaka sandık başına gitmeleri, mutlaka iradelerini ortaya koymaları ve tercihlerini ülkemizin yarınlarını şekillendirecek o çok kıymetli ve önemli tercihlerini açıkça sandık başında söylemeleri, kullanmaları…

Böyle bir önemli seçimde ümit ediyorum ki seçim süreci huzur içerisinde, sükunet içerisinde geçer, 14 Mayıs gerçekten sükunet içerisinde, huzur içinde geçen bir seçimdi ve bundan çok mutlu olduk. Umarım bu 28 Mayıs seçimleri de sükunetle, huzur içerisinde tamamlanır. Seçim sürecinin şeffaf olmasının, adil olmasının ve hakkaniyetli olmasının demokrasimiz için son derece büyük önemi var. Ümit ediyorum ki bu 28 Mayıs seçimleri de adil, şeffaf ve hakkaniyet çerçevesinde sonuçlanır. Bütün vatandaşlarımızın kalbinin rahat edeceği, gönlünün rahat edeceği güveneceği bir sonucu bu gece hep beraber görürüz.

ETİKETLER
#ali babacan