Politika
02 Ara 2022 20:39 Son Güncelleme: 02 Ara 2022 20:46

Ali Babacan'dan cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "6 genel başkandan hepsi..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100'de yayınlanan Yüzler Kulübü'nde gaztecilerin sorularını yanıtlıyor. Babacan Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı konusunda gelen soruya yanıt verdi.

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlıyor.

Ali Babacan'ın açıklamalarından satır başları:

"HERHANGİ BİR İSİM KONUŞMADIK"

- Bugün itibariyle 6’lı masada herhangi bir isim konuşmadık. Herhangi bir isimle ilgili olumlu, olumsuz bir değerlendirmede bulunmadık. Baştan itibaren biz bir sıralama ilan etmiştik. İlk önce yapmamız gereken geçiş sürecinin yol haritasını tamamlamak ve seçim sonrası kurulacak hükümetin programını bitirmek. Bir bakıma ortak cumhurbaşkanı adayımızın seçim beyannamesini 6’lı partinin ortak bir şekilde yazıp bitirmesi.

"6 GENEL BAŞKANDAN HEPSİ POTANSİYEL CUMHURBAŞKANI ADAYIDIR"

- 6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır diyoruz. Aynı zamanda dışarıdan da isimler olabilir.

- Sözünde duran, güvenilir bir isim olması önemli. Demokrasiyi içselleştirmiş olmalı. Güçlendirmiş Parlamenter Sistemi sözde değil öz de desteklemeli.

- Seçim takvimi belli olduktan 2 gün sonra adayımızı açıklarız.

72 BAŞLIKTAN 36'SINDA TAM MUTABIK KALDIK

- 6’lı masada ayrı ayrı partiler olmamıza rağmen yarınların Türkiye’sinde buluşuyoruz. 72 tane başlık tespit ettik, bugün itibariyle 36’sında tam mutabık kalmış durumdayız.