Gündem
27 Tem 2012 14:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

ALİ ATIF BİR'İ TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ TEKZİP ETTİ

Bugün yazarı Ali Atıf Bir "Trabzon Emniyet Müdürü utanmıyor mu?" başlıklı köşe yazısı yüzünden tekzip yedi

Bugün gazetesi yazarı Ali Atıf Bir’in köşesini okumak için gazetelerini açanlar köşede Ali Atıf Bir’in yaklaşık 2 ay önce yazıdığı bir yazı yüzünden gelen tekzibi okumak zorunda kaldılar.

Düzeltme ve cevap metni... başlığı ile yayınlanan tekzip metninde Ali Atıf Bir’in  "Trabzon Emniyet Müdürü utanmıyor mu?" yazısına cevap veriliyordu.

İşte Trabzon Emniyet Müdürlüğü imzası ile yayınlanan o tekzip metni:

Gazetenizin 8 Mayıs 2012 tarihli nüshasının 3. sayfasında ve www.bugun.com.tr internet sitesinde yazarlarınızdan Ali Atıf BİR imzasıyla yayımlanan "Trabzon Emniyet Müdürü utanmıyor mu?" başlıklı köşe yazısında yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
DÜZELTME VE CEVAP METNİ:

Anılan köşe yazısında 6 Mayıs 2012 tarihinde Trabzon ili Hüseyin Avni Aker Stadında Trabzonspor-Fenerbahçe takımları arasında oynanan Spor Toto Süper Final futbol müsabakası sırasında meydana gelen olaylarla ilgili olarak yapılan yorumlar, müsabaka sırasında çıkan olayların sorumlusu olarak Emniyet Müdürlüğü personelimiz ve Trabzon Emniyet Müdürü Ertan YAVAŞ gösterilerek kamuoyuna, yaşanan olayların Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kanalize edilerek kaos ortamının oluşturulmak istendiği, olayların bilerek engellenmediği veya taraftarların yaptıklarının desteklendiği izlenimi vermektedir.

Ancak, anılan spor müsabakasında Trabzon Emniyet Müdürlüğünce kanunlar çerçevesinde 850 Polis ve 550 Özel Güvenlik Görevlisi ile görev alınmıştır. Stad kapılarında Polis nezaretinde Özel Güvenlik Görevlileri tarafından yapılan üst arama ve kontrolleri hassas bir şekilde yapılmış, daha önceki maçlarda İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından çeşitli sebeplerle "Spor Müsabakalarını Seyirden Men" cezası verilen 65 kişi stada alınmamıştır.

Ayrıca 8 Polis kamerası tarafından maç esnasında 6222 Sayılı Kanuna aykırı eylemlerde bulunan taraftarlar tespit edilerek 13 kişi hakkında "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" çerçevesinde gerekli adli işlem yapılmış ve kamera görüntülerinin incelenmesine de devam edilmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.